Ontroerend, Pieter Bauwens

Beste Pieter, ik leerde u eigenlijk kennen via onderstaand artikel.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/14/opinie-pieter-bauwens-tricilore-gekte-is-een-marteling-geef-mij/

Dat iemand met een dergelijke denkwereld fungeert als hoofdredacteur bij een infokanaal dat zichzelf een krant wil noemen, leek me toen al meer dan bedenkelijk.

Ter zake.

Aansluitend op mijn stuk over uw rookgordijn en Othmans publicatie over extreem rechts, ben ik zo vrij even terug te komen op het wederwoord dat u mij gaf. De evenementen van deze week hebben u een beetje ingehaald.

Las u enkel mijn tweet, niet het stuk? Vroeg u mij daarom wat het probleem was in uw antwoord?

Daarom nog even de link https://schildervrienden.blog/2019/08/29/pieter-bauwens-rookgordijn/?fbclid=IwAR0tTXzxlI07mOvHauz6edQ6lGeGNVMvycpoTd4aENsGFtosbIOL7Qb7XLY

U ziet vaak het probleem niet als hoofdredacteur, zo blijkt ook weer de laatste week.

In mijn stuk werd Othman niet eens aangevallen, toch neemt u zijn verdediging op, tegenover mij? U hebt mijn punt gemist.

Ik kaartte aan dat Othman zijn deftig geschreven stuk amper zou worden gelezen, dat hij bakken kritiek moest slikken en het werd afgedaan als extreem linkse propaganda… en u het ook niet nodig vond Othman te verdedigen tegen deze aanvallen op uw eigen site en pagina. (Doorbraak)

U besluit zelfs met een persoonlijke aanval zonder mij te kennen.

Mijn vraag over het verdedigen van uw keuze voor Othman tegenover uw lezerspubliek, bleef onbeantwoord en u deed dat nog steeds niet op uw pagina’s. Ik vroeg ook om het bij de feiten te houden.

Amper een week later voert u Johan Sanctorum op met een stuk over de Lukaku affaire, dat zowel naar titel als naar inhoud niet verkeerd kan worden begrepen, waarin het racisme in het voetbal wordt gerelativeerd als een onschuldig volks gebruik…

Opnieuw ziet u het probleem niet, u neemt het hier aanvankelijk zelfs op voor de auteur, zelfs op het randje van het arrogante af… spottend. Men bazelt maar wat.

Aandoenlijk, diep ontroerend hoe u het onverdedigbare probeert te verdedigen…

Het verschil kan niet groter zijn met Othman. Die laat u medogenloos neersabelen zonder pardon op uw fora, door de extreemrechtse aanhang, met de gebruikelijke verwensingen. Ziet u nu het probleem dat ik aankaartte en hier ontegensprekelijk wordt aangetoond.

Dan was er eerst deze schuchtere post

U klopt zich zelfs toch nog even op de borst omdat u de auteur hebt gevraagd zijn tekst aan te passen? Wat dan? De titel? De woordkeuze? Wil u de platte xenofobie beter verpakt aanbieden? Hallucinant.

U overweegt deze man nog een forum bieden?

Wanneer ook uiteindelijk, binnen de eigen rangen stemmen hiertegen opkomen eergisteren, zoals Dhr Karl Drabbe, die blijkbaar wel nog over enig normbesef beschikt, pas dan publiceert u excuses… Voor wie zich beledigd en gekwetst voelde… U behoort er alvast niet bij en vraagt u misschien nog steeds af waarom al die heisa. Sanctorum had volgens u wel gelijk, in de fond.

Dhr Drabbe zijn woorden waren tenminste een expliciete afkeuring in zijn retweet. Duidelijk, geen twijfel.

Het is uiteindelijk pas onder aanhoudende druk dat u éindelijk excuses aanbiedt. U bazelt maar wat, omdat het niet meer anders kan.

Over de integriteit van uw blad hoeft u zich alvast geen zorgen te maken, iets wat u niet heeft kan u ook niet verliezen. U hebt het hier persoonlijk zeer mooi geëtaleerd. En dat vermoedden we al. Niks nieuws eigenlijk.

Integriteit zou inhouden dat u het opneemt voor éénieder die u publiceert. Dat gebeurt niet. Dat doet u enkel voor diegenen die uw mening zijn toegedaan. U zag geen racisme bij Sanctorum? Wat is racisme dan precies volgens u? Uw ingebeelde haat naar de Vlamingen toe vanuit Wallonië?

Zelfs als de heisa al volop woedt, dan nog blijft uw auteur volharden in de boosheid, zet hij u persoonlijk zelfs voor schut, want u bent volgens hem het noorden kwijt.

Dit heerschap hebt u dus aanvankelijk verdedigd. Er is geen dubbele bodem, de bodem werd nogmaals bereikt.

Het wordt steeds moeilijker u in uw functie nog ernstig te nemen. En bijgevolg ook jullie site.

Ook bij Doorbraak misschien hoogtijd voor verandering, een nieuwe hoofdredacteur die wel blijk geeft van integriteit en normbesef.

Om het met uw bewoordingen te zeggen “me dunkt dat u nog veel kan leren” en “we verdienen inderdaad beter”

Eergisteren nam ik u op uw woord mbt het bieden van een platform voor diverse meningen. Geen reactie.

Bij deze stuur ik u twee stukjes die u mag publiceren in Doorbraak, gezien u, naar eigen schrijven, het pluralisme nastreeft en u het er niet per se hoeft mee eens te zijn met wat u publiceert.

Voldoen ze aan uw plaatsingsrechten?

https://schildervrienden.blog/2019/08/20/vanlafbekkenhove/?fbclid=IwAR3nqTLZLhSGivkzzyFMXrUh2XPI-KDY04_wtlPP4cSemda72UsRkk3eh2w

https://schildervrienden.blog/2019/08/27/succesvol-experiment-vb-kortrijk/

🔻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s