Succesvol experiment VB Kortrijk

Anonieme klikkers

Een bezorgde burger stuurde volksvertegenwoordiger (van 820000 Vlamingen) een mail met de melding : “Quicky zat dronken achter het stuur en hij/zij (afzender) was getuige van een hele polemiek rond het moeten blazen. En Quicky was effectief zat. Zijn vrouw is hem moeten komen halen.

De bezorgde en verontwaardigde burger, sloot zelfs af met “zet het maar on line, niemand staat boven de wet”

Vlaams belang Kortrijk en Wouter Vermeersch (de West-Vlaamse rising star) plaatsten het bericht on line en het werd onmiddellijk geliked, gedeeld en becommentarieerd met de gebruikelijke bagger en haat berichten. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is schermafbeelding-2019-08-28-om-09.32.08.png

Klikkers? Ook zeker op te nemen in de Vlaamse canon? In een niet zo ver verleden waren ze daar ook goed in.

Alles geloven ze 

Dagelijks verslijten hun achterban andersdenkenden voor naïeve, geïndoctrineerde linksen, niet in staat kritisch te denken

Diezelfde zelfverklaarde realisten, hoogbegaafden en “goede Vlamingen” slikken dus een dergelijk verzinsel als dit, verspreiden het gewillig en schuimbekkend verder… fact checking nul.  In FB cijfers? 1.700 likes/hartjes/Grappig, 747 reacties, 2300 keer gedeeld…  alleen al van de pagina van Vlaams belang Kortrijk.

Ik stelde een kritische vraag hierover, wees erop dat dit fake news was, zolang de getuige zich niet kenbaar maakte. Niemand die ter zake een antwoord gaf. (Zie print screens)

Iemand preciseerde me wel dat “het zot lachen is met die linkse ratjes”. Komische vragen?

Diezelfde dag onderging Marc Van Ranst een ban van FB en Twitter omdat hij volgens VB jongeren hen met dierennamen had verweten? Ter zijde.

Jean-Marie Dedecker

Gisteren verscheen in HLN het artikel met Jean-Marie, oude vriend van Wouter Vermeersch (komt van LDD), die hem adviseert om zich te excuseren bij Quicky en hem, neofiet zijnde, eigenlijk een lesje ethiek geeft ivm het verspreiden van leugens en laster over tegenstanders…

Ik denk zelfs dat hij hard zijn best heeft gedaan om bepaalde holle termen uit het verleden niet uit te spreken.

Belangrijk was ook het nieuws van het parket, ook al bekend gisteren.

De fatale reactie

Als wakkere burger, zag ik deze morgen, de post over Quicky nog steeds staan, ondanks dit artikel met Dedecker. Die ene reactie van de ene heer indachtig, over lachen met “linkse ratjes”, postte ik ter zijner attentie deze morgen :

Het was dus weer toogklap en grootdoenerij…  

Wouterke heeft jullie toch weer goed liggen gehad.

Jullie geloven werkelijk alles, bij deze weer eens aangetoond. 

Ik denk dat er veel linkse ratjes nu hard aan het lachen zijn .”

https://m.hln.be/in-de-buurt/kortrijk/dedecker-na-leugen-over-dronken-rijden-vermeersch-bied-je-excuses-bij-van-quickenborne-aan~a10b47da/

Blokkeren

Deze morgen was het Wouter Vermeersch te veel, 15 likes op hun eigen pagina en dan nog eens dat artikel van Dedecker erop… Ik werd prompt geblokkeerd op beide pagina’s (zie screenshots), maar ook de post verdween integraal.

Net als bij DVL en S&V. Als je reactie te veel naar boven komt, krijgen ze het benauwd en blokkeren ze je. Het wordt een constante.

Zoals Vlaams Belanger Wesley Deschuytter ooit mijn blokkering van DVL en S&V verdedigde, omdat ik extreem irritant ben. Voor een extreem rechtse kan ik daar wel in komen. Ondertussen heeft deze mij ook geblokkeerd. Ook bij hem was laster een middel om je geloofwaardigheid te ondermijnen (zie Schildervrienden, 20%, dan staan we boven de wet)

Toch mogen we Wouter Vermeersch ook dankbaar zijn, wij, en eigenlijk ook zijn partij.

Het experiment en de conclusies voor VB

Met zijn goed doordacht experiment, toont hij nog maar eens aan dat de aanhang écht alles gelooft wat hun partij hen wijsmaakt, als het schuim maar op hun lippen kan komen. Even nadenken hoort er zelfs niet meer bij. Toch zijn wij het die volgens hen problemen hebben met begrijpend lezen.

Deze keer zal het Wouter hem niet zijn te doen geweest omwille van de humor. Hij weet heus wel dat dit niet meer kan worden weggezet als humor.

Het was een experiment. Hoe kritisch is de aanhang nog, kunnen we een versnelling hoger met de leugenpropaganda. Waardevolle informatie, het strafrechtelijk risico nam hij er allicht graag bij. Alles voor Vlaanderen, hé, wat dacht u?

Het antwoord is duidelijk ja. Het digitaal hersenspoelen werpt duidelijk zijn vruchten af.

Herbestemming extra budget

Een andere conclusie, is dat ze dus stilaan minder budget in herhaling van advertenties hoeven te spenderen, na 1 bericht is de aanhang er al mee weg tegenwoordig. Herhaling van de leugen is niet eens meer nodig. Dat is dan het goede nieuws voor de partij.

Extra budget uit de dotaties van ons belastingsgeld komende, kan nu worden ondergebracht in de kas om de talrijke processen te financieren…

Wij zijn de hersenlozen… Hou deze in gedachten de volgende keer dat ze het naar je hoofd slingeren.  

Algemene conclusie voor ons

Het is opnieuw duidelijk aangetoond hoe de Vlaamse Identitaire Socialisten/ Radicaal rechtsen/Vlaams Belang, what’s in a name, het steeds moeilijk krijgen als de discussie over harde feiten gaat of je er naar vraagt.

Opnieuw aangetoond dat ze je blokkeren als je te kritisch bent.

De waarheid interesseert hen geen moer, ze willen je enkel overtuigen van hun mythes, vertelsels en verzinsels.

Ze zijn blijkbaar bereid hier heel ver in te gaan.

Wouter noemde de gebeurtenissen op Pukkelpop zeer hoopgevend. Apetrots was hij op die Vlaamse gedetermineerde jeugd.

#nietmijnwaarden

Een gedachte over “Succesvol experiment VB Kortrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s