Hoe schiet ik me zelf in de voet, BLM en Co?

Elke keer opnieuw, slagen individuen er in om de gelegitimeerde vragen over politiegeweld, in de kiem te smoren door zich te misdragen op betogingen, verondersteld tegen elke vorm van geweld te zijn, niet alleen politiegeweld.

Dat is 1 zaak.

De Voorbije week maakt extreemrechts geen goede beurt na de couppoging van Trump vorige week en wordt de dreiging van extreemrechts éindelijk aux sérieux genomen. Ook hier.

BLM, of aanverwante organisaties in België, is het hierin volledig ontgaan dat BLM, Antifa voortdurend worden gebruikt in de verdediging van Trump, al dan niet terecht verwijzend naar het geweld, vernielingen, plunderingen en brandstichtingen.

Ik veronderstel dat ze misten dat zowel Tom Van Grieken, als Bart De Wever, allebei, tot twee maal toe, naar BLM en Antifa verwezen, vrijdag in Ter Zake. De ene toen hij verschillende maal werd gevraagd wat Dries Van Langenhove beweerde in zijn tweet over Trump. De ander toen het over Trump zijn verantwoordelijkheid ging over de bestorming van het Capitool.

2 x bezorgen jullie het Vlaams Belang, maar nog meer NVA hét propagandamateriaal, op cruciale momenten, waar NVA hun non-beleid en holle retoriek doorprikt worden.

  1. BLM juni – Assita Kanko in “@deafspraak” en in “de 7de dag”

De donderdag voor de betoging zet Assita kwaad bloed met haar uitspraken in @deafspraak over “het individu die verantwoordelijk is om zelf zijn kansen te grijpen” en ontkende ze de cijfers over structureel racisme.”

Daarop reduceerde ook het racisme in België tot een meme die haar werd toegestuurd met de afbeelding van een Bounty, en vroeg ze furieus “waar de verontwaardiging bleef van links”.

https://schildervrienden.blog/2020/06/06/bounty/

De daarop volgende zondag was ze er weer en ging ze af als een gieter. In die mate dat het enige fragment dat ze er uit op Twitter zette was een uitspraak van een uitgenodigd burger, van vreemde origine.

https://schildervrienden.blog/2020/06/16/bounty-vs-mars-seen-by-galak/

Diezelfde dag gaat ook de BLM betoging door. Deze werden ondanks de inspanningen van de organisatoren en de reeds vele kritiek omwille van de Coronamaatregelen, ontsierd door rellen, geweld, vernielingen en plunderingen.

Resultaat : alle aandacht ging naar de rellen en zijn sinds toen het standaard whataboutisme wanneer men extreemrechtse haatzaaiers confronteert met hun gewelddadige en agressieve zijde. Elke keer opnieuw, los van de beschuldigingen dat het allemaal niet Coronaproof verliep.

Hierdoor ontsnapte Assita aan alle aandacht alsook haar holle retoriek die ze had gevoerd daags voordien, die wel bleef hangen en waar haar partij repetitief op blijft hameren : “Er is geen institutioneel racisme in België, het zijn bepaalde jongeren die zich misdragen.”

2/ BLM- Ibrahima- Melikan Kucan- Theo Francken

De man die jullie te pas en te onpas, basht sinds juni, ligt door zijn onkunde in de touwen, doordat een medewerker onder zijn ogen en beleid, kon frauderen op grote schaal met humanitaire visa en er woedt een hevig debat over vrije meningsuiting, waar jullie ook op de korrel worden genomen, omdat wij, verdedigers van de democratische rechtsstaat en mensenrechten, jullie alle vrijheid geven zich te misdragen zonder kritiek en dat de extreemrechts denkende mens zijn mening niet mag verkondigen.

Dat Ibrahima is gestorven en de manier waarop, roept inderdaad veel vragen op, die worden onderzocht. Voor de ouders en vrienden een verschrikkelijk verlies en jullie kregen de mogelijkheid een betoging te houden, in volle 2de Coronagolf, wat alweer koren op de molen is voor partijen die het gevoel uitbuiten bij dezelfde mens die al denkt zijn mening niet te mogen verkondigen.

In plaats van jullie terechte vragen op een diepgaand onderzoek kracht bij te zetten, werden er nieuwe feiten toegevoegd aan het arsenaal what-aboutjes en filmpjes die gretig door extreem rechts zullen worden gedeeld in hun propaganda.

En nog erger, ipv de aandacht op Theo, Kucan en het gesjoemel bij NVA te houden, waren jullie opnieuw het gespreksonderwerp van de namiddag, avond en allicht nog voor een paar weken.

Kortom : Op 2 belangrijke momenten die helpen in jullie en onze strijd, slaagt men er in om door geweld, plunderingen en vernielingen alle aandacht op te eisen en ziet de massa alleen maar dat.

Wanneer je dagelijks de on line haat bestrijdt, kan ik u verzekeren dat op die momenten, een mens er moedeloos van wordt.

Denk verdomme eens na en pak die relschoppers zelf aan.

Zo verliezen jullie alle geloofwaardigheid, sympathie en vooral de legitimiteit van jullie eisen.

Denk verdomme na.

Bij deze ook mijn innige deelname aan de ouders van Ibrahima, alsook zijn failie en vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s