De schrik van Breendonk

.

De false flag in Puurs 16 en 18 oktober

Vlaams Belang en Voorpost organiseerden op 16 en 18 oktober 2020 in Puurs 2 marsen nalv een geval van geweld onder jongeren, zonder zich te bekommeren om de voorgeschiedenis die tot het geweld had geleid en recupereerden dit om opnieuw de moslims en migranten te stigmatiseren.

.

Puurs, op amper 10 km van Breendonk, begot.

.

Dries Van Langenhove was heel duidelijk in de aanloop naar, 2 dagen voor de eerste mars :

.

.

Op 15 oktober, 1 dag voor de mars van de vrijdag post Dries Van Langenhove eveneens dit filmpje, waarin hij zeer duidelijk de feiten uit Puurs linkt aan een bepaalde gemeenschap… Opnieuw.

.

.

In Puurs zouden Dries Vanlangenhove en zijn compaan Filip Brusselmans de zondag zelfs komen speechen…

.

Tot de zaterdag rond 16 u, de moeder van het “slachtoffer”, na geruchten, een post zette waarin haar oogappel plots “geen heilige” meer was, maar een “goede” jongen.

.

.

De dinsdag publiceerde De Morgen een artikel, dat een minder fraai beeld schetste van het “slachtoffer”. Er blijken 2 klachten tegen de jongen te lopen wegens bedreiging en aanranding van de eerbaarheid…

.

.

De betoging van de vrijdag, had veel weg van een geplande lynchpartij op allochtonen.

.

Eerst werd een auto met drie inzittenden van vreemde origine belaagd, met als gevolg dat de auto in allerijl moest wegvluchten. Onze media kregen natuurlijk eerst foto’s en een verhaal toegestuurd van de daders die “slachtoffer” waren…

.

.

Tom Van Grieken postte dit filmpje om zijn aanhang op te hitsen met de versie van de betogers, maar knipte het begin er mooi uit. Hier het volledige stuk.

.

.

Uitgerekend vandaag, terwijl ik deze blog schrijf, publiceert Sceptr, “een slachtoffer van de aanslag”. Om het geheel geloofwaardig te maken, wordt beroep gedaan op een zekere Kristof Luypaert, criminoloog en ex-commissaris. De aanhang moet het slikken, zonder andere bronnen te raadplegen…

.

Met de beelden net nog eens te hebben gezien, lijkt de meest interessante passage de geciteerde verklaring van Dhr Van Durm zelf, die haaks staat op de beelden… Maar hij vindt het logisch dat je op een auto klopt… die stil staat… Veel succes met uw klacht, meneer.

.

.

De daders worden opnieuw opgevoerd als slachtoffer. Sinds de repressie is het nooit anders geweest met die extreemrechtse Vlaamsnationalisten.

.

Daarna werd door de schuimbekkende bende koers gezet naar een gedoxxt adres, waar vermoedelijk “daders” woonden. Daar werd de woning belaagd, werden bloempotten tegen de gevels geworpen, en werd Bengaals vuur aangestoken…

.

.

Hieronder een opname van toen, eveneens van uit een wagen. Je hoort een betoger roepen “waar zit die vreemdeling”

.

.

De zondag werd dan nog een kind van vreemde origine belaagd en uitgejouwd aan het station van Puurs.

.

Merkwaardig detail : Ondanks de betoging verboden was, zowel de vrijdag als de zondag, werd geen enkel heethoofd gearresteerd. Een moedige burgemeester daar in Puurs… Niet toevallig opnieuw een CD&V’er.

.

Gelukkig waren ze in Kortrijk moediger en wakkerder dan de pers, die met hun eerste titel blijk gaven van gewillig mee te werken aan het huidige klimaat van haat en angst ten aanzien van migranten. Wouter Vermeersch recupereerde een identiek faits divers om net hetzelfde te doen. Het” slachtoffer” in Kortrijk, betrof een jongeman die serieus losse handen had naar dames toe en ook een voorgeschiedenis had met de “dader”.

.

.

We kunnen dus stellen dat wij dat week-end in Puurs, door het oog van de naald zijn gekropen. Wat als er de vrijdag echt gewonden waren gevallen, of erger?

.

Onze reactie

Vlaams Belang en Voorpost, bezondigden zich hier (alsook 14 dagen later in Kortrijk) aan het uit context halen van een faits divers om een bepaalde bevolkingsgroep te stigmatiseren, met aan de oorsprong wangedrag van het slachtoffer, dat wegens een te laks optreden van overheden uit, heeft geleid tot een ontsporing van “zinloos geweld”.

.

Valt dit niet onder de racisme wet : Aan de hand van een individueel geval, een volledige gemeenschap viseren, dan nog op basis van verdraaide feiten?

.

Is dit geen opruiing en een poging onze sociale cohesie te ondermijnen met raciale haat? Islamofobie is zelfs niet mogelijk als excuus, 3 van de “daders in Puurs zijn katholiek…

.

Ingetogen en discrete actie

Schild”er”vrienden wou, met respect voor de Corona maatregelen een ingetogen, discrete en symbolische actie organiseren. Zonder slogans, zonder provocaties, geroep of kabaal. En ook zonder veel promocampagne, gewoon discreet binnen ons netwerk aan mensen, zowel links als rechts, die het discours niet meer pikken.

.

Het plan was om mensen op te roepen valiezen te komen afzetten aan de ingang van het Fort van Breendonk, met de bedoeling deze op elkaar te stapelen, hiervan een foto te nemen en deze foto dan gebruiken voor campagne met de slogan “Valiezen vol argumenten tegen hatespeech”.

.

Waar zou het meer betekenis en kracht hebben dan voor de toegangspoort van het kamp der gruwel en waanzin.

.

De koude douche

Vol moed namen wij contact op met ons nationaal gedenkteken om hiervoor de toelating te vragen. Gezien onze bedoeling en het discreet karakter van onze actie, gingen we ervan uit dat dit geen probleem zou zijn.

.

De heel vriendelijke meneer aan de andere kant van de lijn, meldde me toen dat het directiecommité van de herdenkingssites (dus ook Dossin) als de dood zijn voor akties, ongeacht de omvang, die zouden kunnen leiden tot represailles onder de vorm van vandalisme etc, vanuit een bepaalde hoek.

.

Er werd ook verwezen naar de tweets van dezelfde Dries Van Langenhove van 19 en 22 november 2019, toen een school uit Diksmuide plande om een het Fort van Breendonk te bezoeken.

.

.

De uitgebreide video waar hij het over heeft, kan u hier iets verder bekijken.

.

U zal merken dat zijn enige aangevoerde bewijs de terechte reactie was van Marc Van Ranst. De mails van “bezorgde ouders, leerlingen en zelfs leerkrachten” blijven holle woorden.

.

.

In het filmpje overtreedt Dries bovendien opnieuw zijn opgelegde voorwaarden door de rechtbank, zijnde het verbod over zijn rechtszaak te communiceren en permitteert hij zich opnieuw, voor de zoveelste keer om getuigen uit die rechtszaak (Pano en VRT) te belasteren en te intimideren.

.

.

Zelfs nog in mei dit jaar, nadat het parket zijn voorwaarden nogmaals bevestigde, veroorloofde Dries Van Langenhove zich opnieuw ongestoord deze te schenden.

.

.

Tot zo ver dus de relevante elementen uit zijn “uitgebreide video” over het topic.

.

Grenzeloze intimidatie

Tot en met dat telefoongesprek met de mensen van Breendonk, was ik ervan overtuigd dat deze on line intimidatie vooral een effect zou hebben op het onderwijzend personeel, dat de rol van het Vlaamsnationalisme in de 2de wereldoorlog en haar rol in de begane misdaden tegen de menselijkheid, amper nog zouden durven belichten.

.

Het gaat dus veel verder dan dat. Onze nationale gedenktekens van de holocaust en de misdaden van het Nazisme, worden door de extreemrechtse zijde ook geneutraliseerd. Moeten de gidsen daar ook op hun tellen passen omdat ze historische feiten weergeven zoals ze zijn en waarschuwen voor totalitarisme, haat van andere rassen en andersdenkenden?

.

Terwijl ons nationaal monument ter herinnering van WO1, met de inscriptie “Nooit meer oorlog”, jaarlijks tot 2 maal toe wordt gekaapt (net als het Vlaming zijn) door onze nationaalsocialisten, om oorlogstaal en haat te spuwen, zit het Fort Van Breendonk blauw van de angst om represailles, mocht er iets worden georganiseerd tegen de hatespeech en rassenhaat, op hun terreinen. Laat het even door sijpelen.

.

Als meneer Tom Van Grieken ons vraagt “waar ziet u extreemrechts geweld?” kunnen we hem alvast verwijzen naar deze zaken. Het geweld in Puurs, om xenofobe motieven, op amper 10 km van Breendonk, waar ze met een permanente vrees zitten voor vandalisme.

.

Wordt het niet stilaan tijd, om alle fratsen van de voorbije jaar te bundelen in 1 dossier en deze partij te veroordelen voor hetgeen ze werkelijk is.

.

Straffeloosheid?

Laat het nu net die partij zijn die de mond vol heeft over vrije meningsuiting en dé heersende straffeloosheid.

.

Met elke dag dat Dries Van Langenhove nog vrij rondloopt geven we vanuit de gemeenschap een vrijgeleide voor nog meer dergelijke ontsporingen en haatzaaierij.

.

Ook de aanhang voelt zich steeds meer onaantastbaar en gaat over tot steeds meer intimidatie.

.

Wordt er in andere kringen, vertegenwoordigd in het parlement, open en bloot geposeerd met wapens of opgeroepen zich voor te bereiden voor de komende gewapende strijd?

.

.

Zelfs een feit waar ook autochtone Belgen bij betrokken zijn, waar de moeder zogezegd het filmpje postte met weggestoken gezichten (volgens de moeder omwille van privacy) wordt door “Reactnieuws” (volgens velen een project van Rob “klop” Verreycken én aanwezig in Puurs) eveneens gerecupereerd met de volgende titel :

.

.

Inderdaad, de papa van Gunnar, die met zijn vriendjes de Hitlergroet bracht in Breendonk, die opnieuw in opspraak kwam na Bilzen, met zijn post hierover en waarmee Dries Van Langenhove op de foto glundert en toen bestempelde als “een idioot die wel eens door de staatsveiligheid zouden zijn ingezet, om Vlaams Belang te schaden”.

.

.

De laatste stunt van de Vlaams Belang Stormtroepen was het bekladden van ramen bij Oxfam winkels met hun affiches… De praktijken worden steeds driester, dreigender en herkenbaarder.

.

Hoe lang nog?

Wie nog steeds gelooft dat er een andere gegronde reden is dan het verdomd goed weten dat Dries Van Langenhove strafbare feiten pleegde, om hem als onafhankelijke te laten opkomen, gelooft nog in Sinterklaas.

.

Het riedeltje “trial by media” van Tom Van Grieken raakt kant noch wal. Net als bij Carrera Neefs, die hij uit de partij ontsloeg omwille van een niet ondertekend onbestaand charter, om haar toch maar geen neo-nazi te noemen.

.

Hier verdedigt hij zijn beslissing omtrent Dries Van Langenhove. Luister vooral naar het einde en vertel ons dan 1 goede reden waarom hij niet op de lijst zelf zou staan, buiten de schrik voor een veroordeling voor racisme…

.

.

Elke dag dat men deze haatzaaiende agitator ongemoeid laat is een dag te veel. Hoeveel aanvallen op onze rechtsstaat, de democratie en haar pijlers en dergelijke praktijken laten we nog passeren.

.

De wetgeving bestaat, er loopt een rechtszaak sinds Pano en het wordt hoog tijd dat ze wordt toegepast.

..

Het is aan de autoriteiten en de democratie om hun werk te doen.

.

Het is nu twee jaar dat dit alles aan de gang is, twee jaar dat mijn partner mij verloren is in een strijd, die blijkbaar dweilen met de kraan open blijft. Ik laat het niet meer toe dat het mijn relatie vergiftigt. Dit is een laatste keer dat ik aan de alarmbel trek.

.

De gebeurtenissen in de US zouden democraten, ongeacht de partij waar ze toe behoren, moeten dwingen hun verschillen aan de kant te zetten en de krachten bundelen tegen totalitairen, maar het gebeurt maar niet.

.

Het is niet mijn taak om de wereld te redden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s