Waarom toch Alexander?

Geachte Heer De Croo,

Beste Alexander

Geachte Heer Eerste Minister

.

Waarom toch toegeven, zo kort bij de meet, aan de druk van de populisten in het halfrond.

.

Op 19 oktober, verdiende u de eerste keer alle respect, om als liberaal toch de ballen te hebben om de horeca te sluiten, toch kiespubliek waar u hard belaagd wordt door NVA en uiteraard Vlaams Belang, dat ondanks die sluiting, datzelfde week-end nog 2 marsen en onlusten organiseerden in Puurs, terwijl ze u bestookten met “Red onze Horeca“. Het week-end daarop was het bijna weer van dat in Kortrijk en ietslater nog in Geel.

.

.

En we herinneren ons uiteraard hoe, terwijl u nog huiswaarts keerde na de persconferentie, al door een afvallige NVA en Vlaams Minister president Marrakesh gewijs getorpedeerd werd, toen ze communiceerden “dat zij opnieuw alleen stonden

.

Communicaties 18 en 19/10/20 NVA

.

Een tweede keer was met de eindejaarsperiode, gevolgd door de sluiting van de niet essentiële winkels en de kappers.

.

Dat allemaal terwijl u zowel door de schizofrene Vlaamsnationalisten uit de Vlaamse regering, en de Nationaalsocialisten en Communisten van op de zijlijn, constant werd belaagd et simplismen. We herinneren ons ook nog de dagenlange heisa en bagger over de wat ongelukkige uitspraak van Frank Vandenbroucke mbt hierop, in termen van “schokeffect dat nodig was.”.

.

En opnieuw reeds in maart begon Jambon al met het opbod

.

.

Toch groeide het respect voor u en Frank Vandenbroucke bij de bevolking, waarvan het overgrote deel, in maart schreeuwde om een heel strenge lockdown, van minimum 6 weken, de korte pijn, wat eigenlijk al veel vroeger had moeten gebeuren, al begrijpen we de belemmeringen en is het veel sneller uitgesproken dan gedaan.

.

Ook wanneer u aan de druk en ziekelijke profileringsdrang van de soepboer/lapflop in het onderwijs weerstond, en hoe u, ondanks de laaghartige aanvallen van zijn partij naar het federale niveau toe, u beiden Frank en u, teamspelers bleven en bleven praten over bondgenoten, zelfs waardering uitspraken voor de kunstjes van de betrokken roeptoeter. Die na de heisa over de sluiting van de winkels in november tegen Frank Vandenbroucke, niet kon begrijpen dat de Ikea open mocht.

.

.

Waarom dan nu, in de laatste meet, na dit alles te hebben doorstaan, laat u zich toch nog vangen in het opbod, van de populisten, die ons wijs maken dat we geen leven meer hebben, omdat we geen terrasje kunnen doen en zij willen leven. Egoïsme verkopen als de nood op perspectief?

.

Het lijkt me menselijk, dat uw luitenant, die niet wakker ligt van het al dan niet een postje te bekleden inde volgende legislatuur, maar wel van zijn verantwoordelijkheid van de job die hij in volle crisis op zich nam, zonder aanvankelijk op de kieslijsten te staan, terwijl hij elke dag beschimpt werd omdat hij “niet verkozen is” en omdat “hij geld zou verbrand hebben” in een ver verleden… geen zin heeft om op een persconferentie te verschijnen, waar een voorbarige goednieuwsschow wordt opgevoerd, terwijl dezelfde dag op verschillende plaatsen in het land Indische varianten opduiken.

.

De man die voor de eeuwigheid al gebrandmerkt is door zijn “pande-mietje” tweet, die virologen dagelijks schoffeerde, Coronadictatuur riep, zijn collega met haar koffiefilters als “vrouw van het jaar” wou verkopen in deze crisis, die zelf niet verschijnt op zittingen in het parlement over zijn miskleunen en visafraude, dat uitgerekend hij, uw partner door het slijk haalt en kleineert als moppersmurf en dan nog’s verwijst naar Jambon die zijn verantwoordelijkheid wél zou genomen hebben in een tweede tweet, niet vattend dat dit een statement was, aangezien Frank Vandenbroucke nadien wel in de media uitgebreid heeft geantwoord en zijn bezorgdheden en voorwaarden deelde.

.

.

Theo had het blijkbaar weer niet goed begrepen en vroeg nog meer duidelijkheid… Zijn getwitter de laatste dagen laat vermoeden dat hij toch wat te veel boereleute en terrassen heeft gehad.

.

Ze begrijpen daar vaak de zaken niet goed, bij NVA.

.

Dat we snakken naar meer bewegingsvrijheid is een feit, maar als we even kijken naar Palestina, weten we dat we nog niet echt te klagen hebben, toch?

.

Die weerbare jeugd waar Nationaalsocialisten van dromen, worden toch wel wat bepamperd als men ziet hoe ze op extreemrechts opnemen voor de vandalen in La Cambre.

.

Laat ons vooral ook niet vergeten hoe Tom Van Grieken, net voor de aankondiging “paaspauze” ook dit filmpje deelde, om de bevolking te motiveren, en u persoonlijk een resem verwijten maakte, over zaken die Vlaamse en Europese tekortkomingen waren en onze federale regering niet bevoegd was. Voor de aanhang speelt dat uiteraard geen enkele rol.

.

Boodschap van Tom Van Grieken net voor aankondiging paaspauze

.

Opmerkelijk, na het zien van dit opruiend filmpje van Tom, waarin hij bijna een vrijgeleide gaf om de maatregelen te overtreden, waarom hij dan zelf persoonlijk op geen enkele editie van La Boum, en ook niet op de terrasrevolutie van De Decker en ook nergens anders op het overtreden van de regelswerd betrapt.

.

Waarom hij een gepensioneerd militair en mandataris van zijn partij in Zonhoven, naar La Cambre stuurde met een duidelijk duidelijk ingestudeerde boodschap : “Hij had gezworen als militair om de de rechtsstaat te verdedigen” en bij “rechten en plichten” vergat hij bijna “democratische”, maar na een kleine aarzeling herinnerde hij zich de juiste woorden, en corrigeerde hij zich snel. Je ziet de opluchting op zijn gezicht. De plichten die hij kwam verdedigen is me niet echt duidelijk.

.

Eens hij in zijn half uniform, de nodige aandacht had gekregen en de pers hem bijna, zonder hem eerst te checken wie hij was, als een nationale held opvoerde met zijn duidelijke boodschap en legitimatie met zijn prietpraat van hetgeen zou komen, was hij verdwenen, Papy de viruswappy…

.

Wat met het militair reglement omtrent het dragen van het uniform en verkondigen van politiekeboodschappen?

.

De Vlaamse agent provocateur… En uiteraard nog nadien verklarend aan de pers dat “de politie het geweld was gestart“… Mission accomplished, Tom is tevreden.

.

Ze hadden er alleen niet op gerekend, dat er toch burgers de moeite zouden doen om na te gaan wie deze groteske clown was, die zijn militair uniform kwam onteren, op een politiek geladen evenement, met een zeer duidelijke politieke boodschap…

.

Om de grap dan ook nog helemaal grotesk te maken eist onze viruswappie van Vlaams Belang dat “het is voor wat meer menselijkheid in onze maatschappij.” Een Vlaams Belanger hé, mensen… waarvan de aanhang zich door de partij gelegitimeerd voelt om te schreeuwen dat we mensen maar moeten laten verzuipen in de Middellandse zee.

Papy de Viruswappie in actie

Vergis u niet, beste Alexander, ondertussen zijn ze al druk aan het brainstormen hoe ze u verantwoordelijk zullen stellen voor de volgende “vrijheidsberoving” en vierde golf, die uiteraard zal te wijten zijn aan uw incompetentie, volgens diezelfde mensen, die vandaag de aangekondigde versoepelingen verkopen als “hun grootste verdienste” in deze nooit geziene crisis.

.

Laat uw tandem met Frank Vandenbroucke niet uit elkaar spelen, door populistische schreeuwers, het gros van de bevolking stond en staat achter u beiden en de virologen.

.

De enigen die er voordeel bij hebben om deze nachtmerrie te laten duren tot 2024, zijn diezelfde mensen, die er alles an doen om het volk op te ruien tegen de maatregelen.

.

Vergeet dit niet. We hebben het gehad met die jankers.

.

Vriendelijke groeten,

De Vlaamse Geuzen

Geus en Kleuren

Een gedachte over “Waarom toch Alexander?

 1. Heel random op deze pagina uitgekomen!
  Moet zeggen, Goed geschreven. Vond het amusant om te lezen!
  Doet altijd deugt om te weten dat nog anderen zijn die een afschuw delen voor het populisme, links en rechts. Dezer dagen krijgt men soms nogal de indruk dat iedereen ofwel zich heeft laten meesleuren door de polarisatie, ofwel de hoop al heeft opgegeven en berust in een slechte afloop.

  Fijn om te zien dat er ook nog mensen zijn die strijdvaardig blijven en verzet willen blijven voeren, elk op hun manier.

  Bedankt voor uw comment. U mag ons ook delen. U vindt ons ook onder @v_geuzen op twitter en Vlaamse Geuzen op facebook. En op http://www.vlaamsegeuzen.com

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s