Bounty vs Mars seen by Galak

.

.

Wat ging vooraf?

.

Op donderdag 4 juni 2020 had Assita Kanko in de Afspraak vurig beweerd dat structureel racisme niet bestond in Vlaanderen.

Zo onderbrak eerst Mieke Vogels, die haar uitlegde wat structureel racisme inhield en herleidde racisme tot wat zij zelf ondervond op Twitter.

’s Anderendaags ontplofte Vlaams Nationalistisch Vlaanderen op Twitter om haar optreden, sommigen hadden het zelfs over “een furieuze Vlaamse leeuwin”

.

De furie sneerde inderdaad om cijfers.

Toen ze deze voorgeschoteld kreeg, vond ze dat het eens wetenschappelijker mocht benaderd worden en men met feiten mocht komen.

En last but not least, er was volgens Assita een andere realiteit. Zoiets als alternative facts, of zo?

.

.

Op de vraag wat de politiek kon doen met de realiteit van de cijfers, plaatste Assita Kanko alle verantwoordelijkheid bij het individu. Pas toen Mieke Vogels aangaf dat de achterstelling vaak al van kleins af begint en er begeleiding nodig was, lachte ze even met “dat hoort daar ook bij”

.

.

Haar besluit toen, was alvast niet in dovemansoren gevallen bij de aanhang. Ze heeft het over racisme dat eeuwenoud is, denk maar aan… De Plaasmoorden in Zuid Afrika…

En dan zo verbolgen zijn dat men haar met een Bounty vergelijkt, als ze dergelijke statements maakt, verwijzend naar een marginaal en opgeklopt gerecupereerd fenomeen door alt-right?

.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/South_African_farm_attacks?fbclid=IwAR3Gqp6XA_5HWnClJU2xUNC5clwVB38G8zxCj4ihtHlRJp3S2fnJR9UtIyM.

.

Sinds donderdag roept dus 40% van de Vlamingen dat institutioneel racisme niet bestaat en is diezelfde 40% het beu dat Vlamingen als racisten worden afgeschilderd. De andere 60% voelt zich niet aangesproken blijkbaar, maar deze moeten hiervan worden overtuigd.

Wie kan dat beter dan Assita Kanko, zal men gedacht hebben op het partijbestuur.

.

.

Van furieuse leeuwin naar geslagen teefje

.

Op 7 juni 2020, amper 3 dagen later, mocht Assita Kanko het nog eens overdoen in De Zevende Dag. Deze maal tegenover een dame van Congolese origine en de directeur van het minderheden forum. Beiden zeer goed geplaatst om te praten over institutioneel of structureel racisme.

De dame die in De Afspraak nog racisme, bijna hysterisch, herleidde tot microracisme tegenover haar persoonlijk en hoe verschrikkelijk het was, beschrijft wat het met je doet, als mens en verwijst zelfs naar Michele Obama, haar rolmodel?

.

.

Assita Kanko bevestigt dan zelfs meerdere maal dat structureel en institutioneel racisme wel degelijk bestaan en vermeldt zelfs dat hier bevoegde instanties voor bestaan, om klacht neer te leggen.

.

.

Zij vergeet hier dan toch dat ze in een partij zetelt, die Unia wil afschaffen en vervangen door een eigen Vlaamse dienst, onder invloed van Vlaams Belang, ingevuld met Vlaamse waarden en normen, waarin racisme een “relatief” begrip is en al zeker niet structureel. Een stelling die ze 3 dagen ervoor vurig verdedigde.

Het blijvend verzet tegen praktijktesten uit die hoek is ook niet verwonderlijk. De Coronacrisis heeft ons duidelijk getoond hoe vergevingsgezind men daar is voor de eigen wetsovertreders en hoe streng men is voor wie opstaat tegen racisme.

.

.

Iedereen verschillend?

.

Hoewel ze in De Afspraak beweerde dat het individu zelf verantwoordelijk was voor zijn eigen lot en de vele kansen maar moest grijpen, wist ze plots in De Zevende Dag te vertellen dat elke mens verschillend is en de zaken niet zo simpel zijn. Hoe zo?

.

.

.

De andere realiteit

.

Volgens Assita Kanko is er toch ook nog een andere realiteit. Deze dat je als allochtoon, in geval van hospitalisatie na een ongeval, je altijd verzorgd zal worden. Dat plaatst zij dus onder de noemer “een zee aan kansen” en een bewijs dat er geen diepgeworteld racisme is in België? Hallelujah!

.

.

George Floyd

.

Haar eerste tweet over de man dateert van 3 dagen na zijn dood. Ik hoor het haar graag zeggen, “stel u voor dat niemand daarop zou reageren”.

.

.

In De Afspraak fulmineerde ze zelfs over “politieke recuperatie” van een feit in de VS om hier een onbestaand probleem aan te kaarten (institutioneel racisme)?

.

.

.

Niemand wil aan tafel met Kanko

.

Opmerkelijk detail, was de vermelding in De Zevende dag, dat het een helse zoektocht was geweest, om iemand te vinden, die zich toch nog wou aan tafel zetten tegenover Assita Kanko, na haar optreden in De Afspraak.

.

.

.

Attitudeprobleem?

.

We kregen in De Zevende Dag zelfs een Assita Kanko die zich toch nog herinnerde hoe haar kinderjaren waren…

.

.

Waar is haar empathie en begrip voor de vele Assita’s in haar thuisland, die net als haar dromen van een leven in een veilige land, met stromend water en kansen?

Waar is ze, telkens wanneer haar partij, mensen zoals ze zelf ooit was, voorstelt zoals hier?

.

.

En Assita Kanko was dus furieus in De Afspraak omdat “linkse politici” het microracisme tegen haar niet veroordeelden, volgens haar?

.

.

.

Hoe sterk was Assita Kanko?

.

2u na de uitzending, was duidelijk dat de aanhang vooral de ongelukkige uitspraak van Sandrine Moponami, net op het einde, onder tijdsdruk, er uithad gepikt om te schuimbekken. De dame die toch de naar de studio was gekomen, werd belaagd met tags en verwijten, omwille van haar uitspraak.

Dat werd dan ook Assita Kanko’s eerste Tweet over haar passage in de 7de dag… Gegarandeerd succes bij de aanhang. Kan wel tellen als indicatie hoe sterk ze zich zelf vond. Getuigt ook van respect voor haar gesprekspartner. Wow, Assita, inderdaad.

.

.

Haar tweede Tweet ging dan over de bevestiging dat niemand met haar aan tafel wou zitten… en ze blij was dat de journalist zo eerlijk was om het te melden.

.

.

Assita Kanko heeft het blijkbaar niet door dat haar eerste Tweet, verklaart waarom niemand met haar wenst in debat te gaan.

Zelfs voor NVA heel duidelijk dat ze geen goede beurt maakte. Verder dan deze twee citaten van anderen, raakten ze ook niet.

.

.

Gered door handvol relschoppers

.

Na de rellen van vorige zondag, werd door NVA uiteraard wel het fragment gedeeld, waarom Assita niet zou gaan betogen op 7 juni 2020…

Plots is NVA, die ons aanmoedigde nog op 7/3 om gewoon te doen, die opriep om de bedrijven sneller op te starten… bezorgd om volksgezondheid, wordt een signaal van 10.000 man gereduceerd tot een handvol relschoppers…

Wat zijn die rellen toch een godsgeschenk om de aandacht af te leiden van de afgang van Assita Kanko, wanneer ze tegenover mensen komt te zitten met migratieachtergrond, die minder geluk hadden dan haar, ondanks hun kwalificaties.

.

.

RTL dimanche had ook beter moeten weten en haar ook tegenover mensen met vreemde origine geplaatst ipv haar een forum te bieden om haar debat fiche af te ratelen.

Of vonden ze daar helemaal niemand meer, die met haar aan tafel wil zitten met haar, na de lage streek tegenover Sandrine Moponami.

.

.

De promocampagne

.

Als deze man er zich mee moeit, weet je dat er een beerput aan de knikker is. We herinneren ons allemaal de “Vrouw van het jaar” klucht, die haar koffiefilters in hoogsteigen persoon in ontvangst nam op het tarmac in Luik.

.

.

Het is overduidelijk dat Assita Kanko en Darya Safai het veld worden ingestuurd om ons ervan te overtuigen, dat mensen ons willen doen geloven dat de Vlaming racistisch is.

Ze heeft veel geluk gehad dat de aandacht volledig werd opgeëist door de rellen na de BLM betoging en niemand van het journaille, even de moeite nam haar uitspraken naast elkaar te leggen.

Maar de boodschap van 10.000 man ondanks Corona is duidelijk, we hebben genoeg van racisme, seksisme, homofobie. Om het even van welke kant het komt. En dat is nog steeds 60% van ons.

.

.

Besluit

.

Assita Kanko gedraagt zich als een geprivilegieerde blanke of witte, what ever, die zich wegsteekt achter de vele kansen die er maar voor het grijpen liggen, terwijl ze in een partij zetelt die net ervoor heeft gezorgd, door het dagelijks bashen ervan, dat mensen met een migratieachtergrond steeds minder makkelijk een job vinden.

Dat is wat de cijfers aantonen, Assita Kanko.

Zou ze ons echt nog moeten overtuigen van de aanwezige haat, racisme, seksisme, en homofobie on line?

.

.

Misschien moet ze zich toch maar even wenden ook tot haar fractiepartner in Europa, PIS, over dat laatste in de praktijk. Ook daar blaast Assita warm en koud… en antwoordt ze nooit op vragen hierover.

.

.

bron : Twitter en https://schildervrienden.blog/2020/06/06/bounty/?fbclid=IwAR3-eKZ42yBQiyKRdoSLqaxyuudm4a9NXxoUOrh8KjQ7ja9wobSGr9pqPYc

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s