Over Vlaamse Cultuur en Identiteit.

Black And White Art GIF by Jimmy Arca - Find & Share on GIPHY

.

Er is een groot verschil tussen de Vlaamse cultuur, die zo rijk is aan invloeden van alles wat haar territorium ooit heeft overheerst en een verzonnen Vlaamse identiteit, die 2 partijen ons willen opdringen.

.

Die “Vlaamse identiteit” waarmee ze normaliseren dat andersdenkenden op politiek vlak, door zelfverklaarde “échte Vlamingen” worden versleten voor kakkerlakken, landverraders, moslimneukers, linkiewinkies, communisten, poco’s, woke, klimaatpausen, linkse ratten de neologismen en ontmenselijkingen druipen van het scherm.

.

En als climax dé Vlaamse cultuursector beschimpen zoals Filip Brusselmans deed met de geliefkoosde fascotermen “cultuurbobo’s” en “subsidieslurpers”…

.

“Stoere Filip deed linkse traantjes vloeien”, riep dé Vlaamsche aanhang in koor. Ook zijn voorzitter tweette trots hoe “subsidieslurpers” er uit zien.

.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is schermafbeelding-2020-08-26-om-00.07.39.png

.

Desondanks gaven ze toen bij Doorbraak, begot, een kritisch forum over Filip Brusselmans zijn uitspraken en alsook op deze van Peter De Roover.( https://doorbraak.be/kunst-zal-vlaams-zijn-of-ze-zal-niet-zijn/)

.

Als ik spreek over cultuur van Nederlandstalig België, omvat ze ook kunst, attitude, way of life, liefde voor het ander, de nieuwsgierigheid naar het onbekende, die niet aan de definitie van schoonheid en idealen beantwoordt van Peter De Roover en co.

.

Opnieuw een reden waarom ik mezelf Nederlandstalige Belg noem.

.

En ik denk dat velen zich ook zo voelen.

.

Is cultuur trouwens net niet datgene die onze identiteit zo gelaagd maakt, en waar het Vlaams Nationalisme zo’n probleem mee heeft?

.

Uitgerekend die twee partijen bestoken ons nu met propaganda om de cultuur en eventsector te ondersteunen… enkel om Van Ranst te bashen, om niks anders… Vergis u niet.

.

#tezamenleven

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s