“Aurélien wie?” Serieus blijven aub!

.

.

.

Sinds vorige zondag kent nationalistisch Vlaanderen Aurélien Verhassel.

.

Is dat werkelijk zo? Of is dit slechts de zoveelste “damage control”, na de zoveelste uitschuiver?

.

Sinds op zijn minst 22 mei 2020, had de reportage van de RTBF over Vlaams Belang en het onderdeel met Aurélien Verhassel, een schokgolf door Vlaanderen moeten laten gaan, vergelijkbaar met Pano, over Schild en Vrienden. Het bleef echter akelig stil.

.

De link tussen, de voor geweld en racisme veroordeelde Aurélien Verhassel/Génération identitaire, en onze eigen Schild & Vrienden, Dries Van Langenhove en vele anderen, werd nochtans overduidelijk aangetoond in diezelfde de reportage van RTBF, daterend dus van 20 mei 2020.

.

.

Beiden doordrongen van omvolking theorieën en verdedigers van hun cultuur en erfgoed, desnoods gewapenderhand. Ook hun afkeer en afdreigen van kritische pers is een gemene deler. Dus ook voor de reportage van RTBF, wat impliceert dat Aurélien, net als Dries bij Pano, voor de uitzending heeft gezien… Neem dit detail even mee.

.

.

Moest Aurélien Verhassel dan onder de radar blijven van de Vlaamse publieke opinie?

.

Indien ja, hoe organiseert men zo iets?

.

..

Stap 1 Aanval is de beste verdediging

.

Rekening houdend dat Aurelien Verhassel de reportage vooraf kon zien :

.

Laat snel, 1 dag na de uitzending, een Vlaams Nationalistische “auteur”, Luc Pauwels, een artikel schrijven in, where else, Doorbraak, Bij Pieter en Karl, waarin deze auteur in superlatieven brandhout maakt van de RTBF Reportage. Een beetje zoals Dries, net voor de uitzending van Pano. https://doorbraak.be/rtbf-verslikt-zich-in-vlaams-belang/

.

Inleiding ? Citaat uit artikel

.

“De aankondiging van deze reportage op de Franstalige zender RTBF was veelbelovend: ‘Eén jaar na de verkiezingen waarin het Vlaams Belang hoge toppen scheerde, onderzocht #investigation [de titel van het duidingsprogramma] de electorale strategie van deze Vlaams-nationalistische partij.’ Maar wat Justine Katz ons toont, is een ondermaats product, inhoudelijk zeer zwak en met duidelijke ideologische bedoelingen die niet te verenigen zijn met de normen van journalistieke objectiviteit.”

.

Wat was de inhoud reportage? citaat uit artikel

.

“De suggestie is duidelijk: (alle?) Vlamingen zijn racisten. Dat gegeven wordt dan, vertrekkend van een anoniem, niet gedateerd wc-incident, uitgesponnen via drie, vier verhaallijnen. Die volgen allemaal hetzelfde schema:

het Vlaams Belang is een gevaar, wat wordt ‘geïllustreerd’ met beelden van gebeurtenissen waarmee het VB niets te maken heeft;

N-VA gaat dezelfde weg op. Kijk naar de lange onderhandelingen die beide partijen hebben gevoerd na de laatste verkiezingen. En naar het carnaval van de Aalsterse N-VA burgemeester;

Het zit in de Vlaamse mentaliteit. Niet te verwonderen, want zowel Wilfried Martens (CD&V) als Bart De Wever (N-VA) en Dries van Langenhove (VB) komen uit hetzelfde nest: het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV).

.

Welke gebeurtenissen en wie werd door de auteur bewust verzwegen en weggezet als “‘geïllustreerd’ met beelden van gebeurtenissen waarmee het VB niets te maken heeft;“👇

.

.

.

Het finale waardeoordeel : Citaat uit artikel

.

“Al bij al een ergerlijke, partijdige uitzending, vol insinuaties. Als kijker, vraag je je twee dingen af: zou de PVDA of de PS zoiets laten passeren als het over hen ging? En vervolgens: hoe is het mogelijk dat een openbare zender de journalistieke deontologie zodanig heeft laten verschalen? Met een parafrase op een befaamde discussie tussen twee bekende Britse historici wordt men verleid over de RTBF te denken: ‘Their methods might do harm to their reputation as a serious newscast, if they had one.’ Hun methodes zouden hun reputatie als ernstig nieuwsmedium in gevaar kunnen brengen, gesteld dat ze die hadden.

.

Uiteraard nergens een link naar de reportage. https://www.rtbf.be/info/dossier/investigation/detail_vlaams-belang-une-strategie-de-la-peur?id=10505638

.

Schieten op de boodschapper en de inhoud straal negeren. Een beproefde strategie ook in on line discussies, om te vermijden dat iets wordt gelezen/bekeken.

..

Stap 2 De truuk met de vernietigende oneliner

.

Laat Sigfried Bracke nog één dag later tweet plaatsen, met een link naar het artikel…

.

Uiteraard, net als in Doorbraak, niet naar de reportage van de RTBF. Wat had u gedacht?

.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_5205.jpg

.

.

Stap 3 Linkse media?

.

Geen enkele van de Vlaamse media, met uitzondering van Doorbraak, schenkt er nog maar enige aandacht aan. Ook niet de “linkse” VRT.

.

Nog steeds geen enkele vermelding van Aurélien Verhassel, tot dus de kranten van vandaag en gisteren. Google maar even “RTBF Vlaams Belang”. Doorbraak verschijnt alvast, in de eerste resultaten, het zal dus wel gelezen zijn geweest…

.


.

.Gevolgen van al deze “toevallige” gebeurtenissen

.

Tom Van Grieken, kon op 1 juli 2020, bij wijze van test, Jessica Soors nog ongestoord uitdagen, om hem dat vermeend “extreem rechtse geweld” te tonen… https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/01/jaarverslag/

.

En laat Kathleen Cools net op dat moment, zelfs na om de bewuste reportage reportage en de passage van Aurélien Verhassel en de link met Schild en Vrienden, openbaar te maken aan Vlaanderen.

.

Slim, bijna anderhalve maand na de RTBF reportage, polsen in hoe verre de geweldenaar Aurélien Verhassel in Vlaanderen is doorgedrongen, zelfs bij de politieke tegenstanders.

.

Polsen of ze zich op deze 11de juli 2020, een frats konden veroorloven met hun dierbare Franse vriend Aurélien Verhassel.

.

Is het de waan van onoverwinnelijkheid en straffeloosheid, die Tom Van Grieken er toe drijft, dé Vlaming zijn intellect en geheugen zo te onderschatten?

.

Waneer Tom Van Grieken dan ook nog in diezelfde week in VTM nieuws verschijnt en er ook daar geen haan naar Aurélien Verhassel kraait, is het ons ook niet ontgaan hoe dolenthousiast, Sigfried Bracke was in zijn tweet met de favoriete rechts-populistische kreet als “de waarheid heeft ook zijn rechten!” en “Tom Van Grieken pareert elke vraag!”

.

Kan het cynischer….

.

.

.

Geen enkele nuchtere mens kan geloven dat, noch Jan Jambon, noch het comité, noch Dhr Jorgen De Man, Aurélien Verhassel niet zouden kennen, na deze reportage van de RTBF.

.

Hoeveel donker bruine fratsen zal dé Vlaming nog nodig hebben om te begrijpen dat de voor extreem rechtse “foute Vlamingen” en “landverraders” nooit onder die Berkenkruisleeuw willen horen.

.

Hieronder nog eens het Doorbraak Artikel, nergens wordt Aurélien Verhassel genoemd. Zoek maar zelf, mocht u twijfelen aan mijn woord.

.

🔻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s