Klaas Slootmans heeft pech.

.

.

De Aanleiding

.

Een lid van de RVB bij VRT, zittend als Vlaams Belanger kon de grap van Geert Hoste, in DIW niet smaken. Een gestrekte rechterarm associëren met een Vlaams Belanger, hoe komt men erbij… In plaats van via de ombudsman te passeren, liet hij zijn ongenoegen blijken via een interne mail. Hij vroeg niet expliciet om in te grijpen, maar voegde er aan toe, dat zijn collega’s van de RVB “mochten zeggen als ze vonden dat hij overdreef”. Dus een reactie uitlokken deed hij wel.

.

Onze ex-minister president, die bekend staat om zijn vurig Flamingantisme, bood als voorzitter van deze RVB excuses aan bij het Vlaams Belang… Voor Satire, over een gebaar dat hun eigen verkozenen en aanhang reeds herhaaldelijk stelden… maar niet mee willen geassocieerd worden.

.

Dezelfde dag werd een S&V’er opgevoerd, hun mediaspecialist, Klaas Slootmans. Tegenover hem, een Socialiste, Mevr Seghers, die met de inhoud van de mail de vloer aanveegt met hem.

.

De man bracht niks nieuws dan zich wentelen in de slachtofferrol, die zelden aan bod komt met zijn partij, bij de openbare omroep, en vooral, het ontkennen dat ze fascisten zijn, ondanks de censuur op een satirisch programma.

.

Hij bleef de inhoud van de mail ontkennen, terwijl het toch duidelijk geschreven Nederlands was zwart op wit.

.

..

Nazi’s waren socialisten?

Toen werd het ineens interessant, bij gebrek aan argumenten, verviel Klaas Slootmans, heel even, in de huidige retoriek van de rechtse vrienden op internetfora, maar die tot dan toe, nog nooit op de openbare omroep werden luidop gezegd.

..

.

Zowel Phara als Mevrouw Seghers waanden zich, aan hun gezicht te zien, even in de ideale wereld.

.

Probeert u zich dit even audiovisueel voor te stellen deze uitspraak. Das Herrenvolk van toen, dat de Internationale uit volle borst mee zou gezongen hebben…

.

.

Een pacifistische beweging, met de leuze arbeiders aller landen verenigt u (tegen het kapitaal), net omdat de arbeidersklasse altijd de hoogste prijs betaalt, ongeacht de nationaliteit, wanneer het kapitaal, oorlogen financiert.

.

Een beweging die strijdt voor de gelijkwaardigheid van elke mens en mensenrechten. Een beweging van wie een groot aantal, net als de andere andersdenkenden en tegenstanders van de Nazi’s, de dood vond in de kampen. Laat ons niet vergeten dat 95% van de gevangenen, in de kampen, politieke gevangenen waren die de rode driehoek opgespeld kregen. 🔻

.

De Gelijkenissen met het Nationaalsocialisme zijn treffend, volgens Klaas en zijn aanhang…

.

Tot vorige week, vooral on line, ook met memes als hierboven, probeert Alt right de slachtoffers van toen, tot dader te maken.

.

Klaas weet natuurlijk wel beter. Als Pol & Soc student kent hij vast heel goed het verschil.

.

Vlaams Belang speelt de kaart van de tolerantie. Ze tolereren meestal de kritische reacties op hun pagina, zolang ze geen aandacht krijgen.

.

Bovenstaand filmpje werd zowel op Klaas zijn Twitter en facebook geplaatst, verschillende maal in reacties aan zijn aanhang.

.

Klaas bleef stil. Ook op account van Vlaams Belang zelf gepost, onder hun sterke moment van Klaas, waarmee ze uitpakten. Ook stil.

.

Tot deze middag, toen er toch eentje zich geroepen voelde, om mij aan te pakken en me aan te raden mijn geschiedenis te leren…

.

In mijn antwoord wees ik de man op de stilte van Klaas, zowel op Twitter als FB hierover en dat hij die uitspraak toch niet durfde zelf on line zetten als “een hoogtepunt” van zijn passage bij de staatsoproep.

.

Ik daagde Klaas dan ook nog’s uit om het onder zijn post, eens te komen toelichten. De gesprekspartner kwam uiteraard niet verder dan een scheldpartij, beweerde ook nog dat VB in het verzet had gezeten…

.

Klaas, die bleef stil. Hij durft het niet zwart op wit neer te schrijven, maar rekent op de aanhang om het riedeltje verder te verspreiden… Zoals elke oneliner van hun partij.

.

.

De jongens van S&V wanen zichzelf altijd veel slimmer dan de rest, een eigenschap die vaak boven komt drijven, ook bij de aanhang.

.

Dergelijke reacties zijn schering en inslag en laat ons eerlijk zijn, voor wie de dagelijkse rechtse bagger kent, is deze meneer nog “beleefd”.

.

De volledige discussie lijkt verwijderd, ook de initiële reactie van Dhr Serrien, waar ik op reageerde.

.

Ik ben ook niet geblokkeerd door Klaas, mijn andere reacties staan er nog. Wat bevestigd dat ze door te negeren, proberen dood te zwijgen.

.

.

Nu, aangezien Klaas de uitdaging niet aangaat, om zijn bewering te staven aan de hand van concrete voorbeelden, kunnen we er dan uit besluiten dat hij gewoon platte extreemrechtse cafépraat is komen vertellen in De Afpraak?

.

Net als de aanhang raakt hij niet veel verder dan de S in NSDAP, om uw bewering de wereld in te sturen…

.

.Ook uw grote fanclub van Vlaams Front verkondigt het met de regelmaat van de klok en blokkeert éénieder die hen tegenspreekt…

.

.

Zoals de Nazi’s met de S in NSDAP de arbeidersklasse heeft misleid, wil Vlaams Front de VLD’er verleiden voor hen fascisme, met de blauwe kleur…

Goed geprobeerd, Klaas. U had er allicht geen rekening mee gehouden dat ik mijn reacties altijd op print screen zet, net omdat ik al even met uw partijpraktijken in contact kom. Ik ben een grote fan zoals u ziet.

.

U hebt alvast aangetoond hoe uw “tolerantie” werkt met dissidente stemmen.

.

Het was me het dagje wel, vorige week…

.

Excuses voor satire van de VRT aan de Vlaamse Nationaalsocialisten, een resolutie om blijkbaar UW vrije meningsuiting te garanderen en revisionisme met een monkellachje, als afsluiter.

.

Het was wat veel voor een democraat op 1 dag, om zo maar te laten passeren, vriend.

.

Dit is de echte wereld, geen discord groepje van uw eindbaasje, die ook nog steeds heel stil is over heel concrete vragen over ronkende tweetjes en uitspraken van hem, ook over deze periode.

.

.

.

Dat Mevrouw Cools niet wakker genoeg was, om u hier onmiddellijk over te interpelleren, waar u het uithaalde om Nationaalsocialisme eerder te linken met de socialisten, dan met uw eigen partij…

.

.

Het is dergelijke apathie ten aanzien van uw revisionistisch en negationistisch discours, dat het langzaam maar zeker de maatschappij binnensijpelt en normaliseert…

.

Zo werkt het nu éénmaal, het wordt snel eens vermeld in Ter Zake door u en de fora worden nog meer overspoeld door kreten dat nazi’s socialisten waren…

.

Het wordt stilaan een gewoonte, slapende journalisten. Ivan De Vadder liet uw voorzitter ook ongestoord zijn verhaaltje opdissen dat de hashtag bij de aankondiging van de zwangerschap van zijn vriendin, te kaderen als een onschuldige, spontane ingeving…

.

Het waren wij die van slechte wil zijn en in alles het slechte zien. En als noch, Ivan De Vadder, noch een ander panellid, hem er aan herinnert dat de slogan “nieuwkomers maken we zelf” reeds 3 jaar oud is en gepikt bij het AFD, uw fascistische neo-nazi zusterpartij, zou je het als neutrale toeschouwer nog geloven ook.

.

Het is zo flagrant dat men zou denken dat dit stil houden, een gestelde voorwaarde was door Van Grieken, om die vrijdag naar de studio te komen. Als een gewone burger onmiddellijk de link legt met die affiche en twee journalisten zwijgen als vermoord en hem laten begaan.

.

.

En uitgerekend u, komt op de VRT wat zaniken dat u onheus behandelt wordt en niet genoeg aan bod komt…

.

We kunnen de lijn doortrekken naar alle andere (volgens u, linksemedia, want ook zij blijven in beide gevallen maar zeer stil. Zowel over Tom Van Grieken zijn fabeltje over spontane ingeving, als over uw revisionistische primeur, waar we het hier over hebben...

.

Tot zo ver dus dat riedeltje van “linkse pers”.

.

Zo, beste Klaas, aangename kennismaking met de Schildervrienden… Wij zijn wel wakker.

.

Wij zijn ook partijonafhankelijk, net als uw eindbaas. Niet links, niet rechts. Gewoon rechtdoor.

.

🔻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s