Bounty

Beste Assita,

Ik begrijp dat u uitgerekend deze tweet er hebt uit gekozen, om het racisme waarvan u dagelijks het slachtoffer bent aan te tonen en die volgens “hypocriete links” en racismebestrijders, niet veroordeeld wordt.

Zou het kunnen dat deze bij u hard aankomt, omdat hij u met uzelf confronteert in 1 beeld.

Laat mij mijn denkpiste even toelichten.

Uw huidskleur

Waarom hebt u zelf de laatste week, zo uitdrukkelijk uw huidskleur in de verf gezet, toevallig na de moord of George Floyd? En vooral, George Floyd is al 3 dagen dood, wanneer u de eerste tweet hierover plaatst.

Nu, Theo Francken moest wachten tot 1 juni, alvorens iets te hebben dat zijn propaganda kon dienen. Het kan dus erger.

In uw perceptie van de zaken is het duidelijk, dat u een aantal belangrijke zaken vergeet, in uw theorie dat veel aan uzelf ligt, of je al dan niet succesvol bent.

Succesvol zijn

Een paar fundamentele zaken, Assita, die alvast een basis leggen om dat succes al dan niet te behalen. Het is eigenaardig dat u deze vergeet, want u pakt er zelf mee uit vandaag, in een tweet.

Misschien moet u eens uw collega Valérie Van Peel of actrice Hilde Van Mieghem consulteren en hen de vraag stellen waarom er zoveel autochtone sukkeltjes rondlopen. Mensen die niet moeten opbotsen tegen structureel racisme.

U had blijkbaar het geluk, op te groeien in een warm gezin, waar men in u geloofde. Een factor die ertoe heeft bijgedragen, dat u héél duidelijk zelfverzekerd door het leven gaat, balancerend op de grens van het arrogante. En u hebt inderdaad uw kansen gegrepen. En blijkbaar de” juiste netwerken” opgebouwd.

We moeten het u nageven, opportuniteiten, die ziet u.

Om te beginnen, al om hier in België te raken, om via de Franstalige MR te eindigen in een Vlaams Nationalistische partij, die het land die u alle kansen bood wil splitsen, in een Europese fractie die uw ex-voorzitter permanent te kakken zet.

Staatshervorming

U was zo goed voorbereid, voor deze opportuniteit, dat zowel Phara als Mieke Vogels u erop moesten wijzen dat Beke, de enige verantwoordelijkheid droeg met de WZC’s, want u wist helemaal niet meer wie voor wat verantwoordelijk was, volgens uw debat fiche om de federale te ontmantelen, die volgens diezelfde fiche, niet goed had gewerkt. Dit even ter zijde buiten het racisme debat.

Structureel racisme bestaat niet?

Mieke Vogels moest u blijkbaar ook toelichten wat structureel racisme was. U dacht gezien de waan van de dag misschien dat dit de bagger op social media betrof, vandaar dat u zo goed voorbereid en Calimerogewijs, met printscreens naar de studio kwam?

Als u zich in Ter Zake dan sterk maakt, dat structureel racisme niet bestaat, op het arrogante af, om cijfers sneert, om die dan te negeren en uw bounty tweet bovenhaalt, om het micro racisme jegens u aan te klagen, “omdat u een mening heeft”, doet u eigenlijk net hetzelfde als diegenen die u aanklaagt. Plots zou u als zwarte geen mening mogen hebben? En uiteraard seksisme, want u bent een vrouw.

U weigert zichzelf even in vraag te stellen. U steekt zich weg achter uw kleur. Herkenbaar?

Wie het niet met u eens is inhoudelijk, dan steekt u zich weg achter uw kleur? Uw geslacht? De bewuste cijfers doen wel degelijk ter zake in het debat, of racisme structureel is.

Plat opportunisme .

Uw overstap naar NVA, staafde u met de oneliner “omdat NVA de enige partij is die écht de verlichtingswaarden verdedigt”, herinnert u zich wel, neem ik aan.

Uw column van even ervoor, zullen we dan maar plaatsen onder de noemer opportunistische kletskoek, van de moment?

Holle woorden

U en uw partij onthielden zich in de Europese fractie tijdens de stemming voor de resolutie tegen de LGBT-zones (flagrante inbreuk op de mensenrechten, uitsluiting ook basis van gender of geaardheid).

En dan post u deze tweet 2 weken terug :

Ik vroeg u reeds verschillende maal om commentaar op de gebeurtenissen in Polen, alsook de beelden, hieronder. Uw stilte is oorverdovend.

Michele Obama

U citeert als Vlaams Nationaliste, graag Michele Obama. U verbergt uw stilzwijgen maar al te graag achter deze quote van haar :

U mag haar gerust citeren, Assita, ik ben er rotsvast van overtuigd dat zij wél voor vele zwarte medemensen een rolmodel is, omwille van haar empathie, respect en wijsheid..

Tot op heden hebben we buiten haar citeren, nog maar weinig gezien van u, dat nog maar in de buurt komt van Michele Obama. Met uitzondering van uw terechte strijd tegen genitale verminking.

Michell Obama’s quote is niet geschreven met het elitair dedain waarmee u hem hanteert.

De juiste partij

U zit bij de juiste partij met uw uitlatingen, dat het aan de migrant zelf ligt.

Terwijl uw partij, net zo min als uw zusterpartij, nooit commentaren verwijdert waarin migranten gedemoniseerd worden, komt u van de ander partijen een veroordeling vragen, specifiek met de bountytweet.

De bounty tweet, Assita, die beeldt vooral uit hoe u als arriviste en opportuniste nog heel weinig inlevingsvermogen hebt, met mensen die minder geluk hadden dan u in het leven, ongeacht hen kleur.

U gedraagt zich als een witte geprivilegieerde die vergeet van waar ze ooit is gekomen en misschien een vertekend beeld heeft van “die kansen” die “voor het grijpen liggen.”

Zoals u zelf al zei, u had het geluk een stevige basis te hebben van thuis uit. U kan dus niet spreken als mishandeld of verwaarloosd kind, met een laag zelfbeeld. Ongeacht zijn kleur.

Ik kan begrijpen dat u uitgerekend deze tweet dan uitkoos. Hij moet confronterend zijn.

Er zijn voldoende argumenten om het debat aan te gaan met u, waar uw kleur bitter weinig ter zake doet.

Opportunisme, arrivisme, inconsequentie en arrogantie zijn menselijk kenmerken, kennen geen kleur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s