Chapeau Tinneke Beeckman

Ter Zake op vrijdag avond 22/5/2020.

Tom Van Grieken is één der invités.

Kleine herinnering

Tijdens de klimaatmarsen was Tom Van Grieken gechoqueerd hoe “extreem links” kinderen, zelfs peuters, durfde te gebruiken voor een politieke agenda.

Hoe kwalificeert hij dan van Sam Van Rooy, die 8 maand later, breed lachend, bijna treiterend, een kind laat scanderen door de megafoon “Geen asiel in onze buurt!”.

Klimaatmaatregelen eisen voor de volgende generaties (waar kinderen deel van uit maken) tegenover een boodschap van haat inpeperen voor een tijdelijk asiel centrum…

#Nieuwkomersmakenwezelf

Afgezien van de tweet waarin hij nogmaals herhaalt dat hij liefst nieuwe verkiezingen heeft, maar toch niet in oktober want hij heeft blijkbaar zijn Nederlandse vriendin heeft bezwangerd, heeft Tom Van Grieken niets speciaals gedaan, wat zijn aanwezigheid in Ter Zake op Vrijdag kon verantwoorden.

Tenzij Ter Zake en Ivan de #nieuwkomersmakenwezelf wel konden smaken en Van Grieken een forum wou bieden om zich te verdedigen tegen “de verzuurde reacties” en de vele “walgelijke reacties” mocht incasseren.

Afgezien van een paar mensen die hem pakken op haar Nederlandse afkomst, is daar weinig van te bespeuren, wie even door de reacties scrolt.

Het is dan ook dit feit waarmee De Vadder de uitzending begint. Hij haalt de hashtack aan en dan kan laat gaan. Waarom doet u dat?

  1. “Het was een knipoog naar de Antwerpse Campagne”
  2. “30.000 likes”
  3. “En er zijn wat “verzuurde reacties” op gekomen”
  4. “Hij vindt het vooral grappig en alles wat hij zegt wordt steeds ontvangen met een vooringenomenheid.”
  5. hij vertelt een geheim “we doen dat al miljoenen jaren, nieuwkomers zelf maken, dat we nieuwkomers niet zelf maken, lijkt hem heel extreem”
  6. “De walgelijke reacties aan zijn vrouw en dat deze niet in de pers worden getoond (ik nodig u dan ook uit om de reacties onder zijn tweet te gaan lezen)”

Er werd dus een link gelegd met de Antwerpse campagne?

Kritische journalisten?

De enige link die Ivan De Vadder en Bart Brinkman hadden moeten leggen, was er ene die ze na wat research hadden kunnen leggen, live op in Ter Zake, is deze met de campagne van de Duitse broeders van het belang : AFD

Dit gebrek aan research schonk Van Grieken de kans om de onschuld zelve te spelen en zoals steeds zijn het de anderen die assumpties maken. Zoals steeds is het een kronkel in onze geest die ervoor zorgt dat alles wat hij zegt ontvangen wordt met een vooringenomenheid.

Hier is ze dan , de assumptie, de vooringenomenheid in onze hersenen. Ze dateert uit 2017.

Tom weet dat Vlamingen een slecht geheugen hebben op het vlak van extreemrechts.

Het werpt een héél ander licht op de # die Bart Brinkman minimaliserend als “grap” bestempelt.

De slogan van de AFD die stinkt naar “Blut & Boden“. Er wordt helemaal geen geboorte aangekondigd.

Had het aan beide heren gelegen, kwam Tom Van Grieken naar buiten als de misbegrepen man die tonnen bagger over zich heen kreeg, terwijl hij iets “onschuldigs” als deze aankondiging had geplaatst. Gewoon tenen krullend.

Gelukkig was Tinneke Beeckman aanwezig, als vrouw dan nog, om de slachtofferbubbel en klaagzang van Van Grieken te doorprikken.

Ze wees hem kordaat op het feit, dat hij niet moet klagen als hij zelf, de aankondiging van zijn ongeboren kind politiseert met een # als deze en dat hij dan niet moet verbaasd zijn dat hier reacties op kwamen.

Haar boodschap was duidelijk, gebruik uw vrouw en (ongeboren) kinderen niet voor politieke boodschappen, hou het gescheiden.

Bedankt Tinneke Beeckman om in tegenstelling tot twee zwakke journalisten te zeggen waar het op staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s