Triomfalisme over dode mussen.

Een NVA’er stuurt onderstaand bericht de wereld in.

Met nieuwe regeringsonderhandelingen in zicht, kan dit wel tellen als voorbeeld van teamspirit.

Dit terwijl de “held” in deze post, zelf spreekt over een voorstel van de Zweedse partijen CD&V, NVA, VLD en MR. En de maatregel zou enkel tijdelijk zijn, tijdens de Coronacrisis.

En is bovendien nog niet gestemd.

Uiteraard wordt de post van Axel Ronse opgepikt en gedeeld.

Axel Ronse plaatst iets later wel een kleine update onder zijn post : Zijn “Breaking news” moet blijkbaar nog worden gestemd en er wordt steun gevraagd van de socialisten, zowaar.

Veel misplaats triomfalisme bij Axel’s initiële post, blijkbaar..

Het kwaad is geschied. De initiële post wordt gedeeld en het lijkt alsof alles reeds rond is. Fake news dus.

Zonder enige duiding, schept zijn post ook bij de consument de verwachting, dat ook hij minder zal betalen voor zijn steak-friet of pintje, wat uiteraard niet de bedoeling is van de maatregel.

Ook de “zo profiteren wij daar allemaal van” van Sander draagt eigenlijk bij tot deze verwachting bij de consument.

Laat ons eerlijk zijn, veel verschil zal het niet maken, voor een horeca op halve capaciteit, rekening houdend met de verhoging in kosten, alleen al aan voorbereidende preventieve maatregelen, ontsmettingsmiddelen en gels, om maar een paar zaken te noemen.

Al hoop ik uiteraard van harte voor de betrokkenen, dat ik me hierin vergis.

Een kijkje op een aantal twitter accounts van andere Zweedse partijen en kopstukken laat vermoeden dat ze daar eigenlijk goed beseffen dat deze maatregel, maar wat tijdelijke oogverblinding is, die weinig zal opleveren.

Weinig triomfalisme, noch bij De Croo, Rutten, Beke, of Crevits… Ze hebben het er niet eens over.

De enigen die er veel tamtam over maken is NVA. En Axel Ronse in het bijzonder.

Laat ons mild zijn, het is ergens te begrijpen, wanneer je als partij, in deze crisis weinig tot niks hebt betekend, dit aangrijpt om wat pluimen op je hoed te steken.

Het gaf me alvast een déjà vu gevoel, naar een niet zo ver verleden, van een andere dode mus, waar NVA moest mee uitpakken, toen ze zichzelf buiten spel had gezet voor de noodregering.

Iedereen herinnert zich de posts van Theo, waarin hij 4 dagen lang Kathleen Depoorter als “vrouw van het jaar” bombardeerde, omdat ze op haar eentje zou hebben gezorgd voor de levering van 5.000.000 mondmaskers…

Zelfs VTM was zo gewillig om samen met Kathleen, in volleCorona lock down, er een promofilmpje van te maken, toen ze “haar” mondmaskers in ontvangst nam, op het tarmac in Luik.

NVA’ster Ann Capoens tweet hierover zette toen kwaad bloed, bij mensen die wél nauw betrokken waren in dit dossier en effectief het werk hadden gedaan. (Tweet later verwijderd).

Toen de Standaard na een reactie van de FOD Gezondheid de ware toedracht uitbracht van dit hele verhaal, kregen we na 4 dagen propaganda en recuperatie een ander verhaal te horen en moest Kathleen bijsturen en wanhopig elementen aanvoeren als uitzonderlijk werk, terwijl deze zich eigenlijk beperkten tot het uitvoeren van haar parlementair werk, waarvoor zij door ons dik betaald wordt.

Aangezien deze maskers dan ook nog eens de kwaliteit van koffiefilters hadden, is het uiteindelijk de burger die aan het naaien sloeg in Vlaanderen, om nijpend te kort aan te pakken.

Een beetje zoals NVA nu op de consument rekent om de problemen van de horeca op te lossen met dode mussen.

Ik hoop dat van harte dat ik mij vergis en sta volledig achter een sector die me nauw aan het hart ligt. En die 6%, laat het maar doorgaan, alle beetjes zullen toch helpen.

Laat ons als consument, dat ook indachtig zijn, geen kortingen verwachten en de sector écht helpen.

Horeca is geen retail, je krijgt er vaak service, vakmanschap, gastvrijheid en een brede glimlach bij. Misschien nog meer dan voorheen. Respecteer het en betaal er correct voor.

Ik wens éénieder actief in de sector, van uitbater, personeel tot leveranciers veel moed, volharding, creativiteit, solidariteit, steun, geloof in eigen kunnen en vertrouwen in elkaar toe.

#samensterk

#solidairmethoreca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s