Geen vervolging voor Dries?

Vrijdag schrijft Het Nieuwsblad over Dries Van Langenhove. Het artikel komt ook op Facebook.

Terwijl het artikel handelt over het feit dat Dries niet mag communiceren over de inhoud van het strafdossier ter zijner laste, komt de man toch doodleuk reageren op de pagina van het Nieuwsblad en De Standaard en communiceert hij inhoudelijke info. (althans wat hij wil dat zijn achterban gelooft):

Het parket wil dit niet voor de rechter brengen omdat ze na 20 huiszoekingen en 50 verhoren NIETS strafbaars hebben”

Wie dit geen inhoudelijke communicatie noemt over een lopende rechtszaak met een poging tot beïnvloeding van de publieke opinie, met dan nog fake news op de koop toe, heeft volgens mij een aantal zaken gemist.

In het artikel wordt Dries geciteerd met de uitspraak :

Wij gaan sowieso verder, desnoods tot het Europees Hof Van De Rechten Van De Mens

U leest het goed. De man die de EVRM allemaal maar niks vindt, wil zich op diezelfde rechten beroepen om het recht te hebben haat te verspreiden… Op zijn minst opmerkelijk.

Maar vooral opmerkelijk…

omdat er volgens Dries onder hetzelfde artikel “NIETS” strafbaars werd gevonden en het parket het dossier niet voor de rechter wil brengen?

De interventie blijft uiteraard niet zonder gevolg.

Een fan toonde dat meesterlijk aan. Op basis van Dries zijn interventie, maakte deze er al met veel overtuiging een vrijspraak van, wegens “gebrek aan bewijs”.

Toen ik hem confronteerde met die uitspraak van Dries, mbt het Europees Hof Van De Rechten van de Mens, met de print screen erbij, zoals hieronder, bleek dat de man het artikel niet eens had gelezen. Hij baseerde zijn antwoord op de foto, niet op de inhoud van het artikel… Want dat had hij niet eens gelezen.

De interventie door Dries op de pagina van Het Nieuwsblad, is toch een duidelijke inbreuk op zijn voorwaarden? Er is toch duidelijk sprake van beïnvloeding van de publieke opinie, door een verdachte in een strafzaak.

Dit, komt bovenop de onophoudelijk aanvallen van de geloofwaardigheid van de VRT, die toch geen onbelangrijke getuige is in het ganse strafdossier.

Op zijn minst weer een sterk staaltje journalistiek dat zoiets kan gebeuren op de pagina van het Nieuwsblad en hier geen haan naar kraait.

Hoe lang kan deze man nog ongemoeid zijn leugens en haatberichten verspreiden en onze democratie verzieken?

Bron Print screens : https://www.facebook.com/37823307325/posts/10157785658792326/?d=n

Ook wel vreemd dat een reactie, waarin Dries zijn voorwaarden schendt voor zijn voorlopige in vrijheidsstelling, die 335 reacties en 336 antwoorden genereert, niet onmiddellijk onder de sectie “most relevant” komt te staan?

Probeert u zelf gerust even. Dit was bij verschillende mensen het geval, net zoals hieronder :

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s