Communicatie verbod? Hoezo?

Gisteren schreef de standaard dat het dossier rond Dries Van Langenhove en zijn geschilde vrienden, in de finale fase zit.

S&V had een geheim discord groepje waarin gretig racistische, negationistische, islamofobe en seksistische bagger werd gepost, alsook oproepen tot voorbereidingen voor de finale strijd om de Westerse beschaving te behoeden van de nakende “omvolking” en strategieën om via memes het volk een alternatieve waarheid in het hoofd te injecteren.

Kort na Pano volgeden een resem filmpjes van Dries Waarin hij ons wou overtuigen dat de VRT en Pano hem hadden geflikt, dat het allemaal gemonteerd werd door de VRT met zaken die men overal kan vinden op het internet en er zelf muziek had op gemonteerd.

Er was een fake profiel dat zou actief zijn geweest in zijn geheime discordgroep, die hij zelf oprichtte, met zijn naam en foto. Gedurende 2 jaar en niemand van die Geschilde Vrienden zou iets hebben opgemerkt?

Dat vals profiel, dat volgens hem in eerste instantie, tegenover Tim in Pano, in zijn naam had gepost, kwam nooit meer aan bod. Uiteraard niet, want er was geen vals profiel. De groep was geheim, men kon er geen lid worden zonder voorgedragen te zijn door een reeds bestaand lid. En waar je ook niet zo maar in kwam, na een selectie op criteria van het “engagement”.

Hoe zou dat profiel dan in die groep zijn geraakt?

Ook toen Dries de kans kreeg zijn bewering te staven, live, bij Tim, weigerde hij dat te doen, onder het mom dat hij geen PC had. Alsof de discore groep niet toegankelijk was op een gsm…

Tijdens de uitzending van Pano werd de bewuste geheime discord groepvan S&V off line gehaald.

Nochtans, in Ter Zake, toen de VRT, maanden later, verkeerdelijk een fake profiel had geciteerd van op facebook, mbt een fake oproep ivm de komende verkiezingen van mei, kan het contrast niet groter zijn. Oordeel zelf.

Net voor Ter Zake, relatief kort voor de verkiezingen werd Dries Van Langenhove ook hiervoor in verdenking gesteld en werd hem opgelegd om niets meer te communiceren over zijn dossier.

Zijn beschuldiging aan het adres van de VRT, in Ter Zake, net na deze moment is daar het schoonste voorbeeld van. En vat eigenlijk zijn hele verdediging samen. (Een ander verhaal dan in Pano dus, geen fake profiel meer).

Over zijn dossier zelf heeft hij uiteraard gezwegen en elkeen die deze zaken bij hem aanhaalt wordt snel geblokkeerd.

Toch zijn er de bijna dagelijkse insinuaties dat de VRT een linkse propagandamachine, “leugenachtig is” en bepaalde nieuwsfeiten zou verzwijgen voor het volk.

A man and a party on a mission. Bij de publieke opinie de perceptie scheppen dat hij inderdaad werd geframed door de “linkse VRT”.

Ik vraag me af of de KI en het parket dan ook zullen rekening houden hiermee en dit ook zal worden beschouwd als het overtreden van de opgelegde voorwaarden, met het oog op beïnvloeding van de publieke opinie.

Of is het aanvallen, intimideren en de pogingen om een partij in een strafzaak iets wat niet wordt beschouwd als “communiceren over de strafzaak”.

Naar analogie, stelt u het zich anders even voor dat Marc Dutroux in de aanloop naar zijn proces, via de media (of mocht FB en Twitter reeds hebben bestaan), Laetitia Delhez, Sabine Dardenne of Michel Bourlet hun geloofwaardigheid en integriteit op zo’n manier had besmeurd en belasterd.

Bijgestaan door een partij die opkomt voor pedofiele rechten die ook diezelfde mensen aanvalt.

Stel het u gewoon even voor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s