Te bruin gebakken voor kerst?

Warme kerstboodschap

Dhr Sam Van Rooy, werd net als elk ander Vlaams Parlementslid uitgenodigd, een filmpje te maken voor Vlaamsparlementtv.be, wat op 2 januari on line werd gezet.

Sam vond het een goed idee om met een kerstboom op de achtergrond, als meest memorabele tweet van 2019, u raadt het, zijn eigen tweet aan te halen van voorbije zomer, toen er bijna dagelijks mensen verdronken in de Middellandse Zee. U weet wel, zijn beruchte “zwembadterreur” tweet.

Was het feit dat deze pagina minder bekend is door de burger en de filmpjes minder worden bekeken, dat Sam Van Rooy zich net iets meer veroorloofde en er deze keer nog iets explicieter zijn haat jegens de Marokkaanse gemeenschap uitte?

Volgens hem waren mensen die hem toen beschuldigden van racisme van heel kwade wil…

Hij voegt er deze keer dan ook aan toe:

“ik wil geen Marokkanen meer in onze zwembaden, ik wil geen Marokkanen meer in ons land, voilà, simpel.”

Sam deelt het trots en stoer op zijn eigen pagina, maar oogst er héél weinig succes mee. Het moet iets doen met een aandacht zoekende mens als Sam.

Weinig fans?

Verbazend, maar een 35-tal burgers reageerden zeer afwijzend op deze post tussen 9 en 10 januari. Het heeft Sam zo hard uit zijn lood geslagen, dat hij zelfs een wanhopige oproep doet aan zijn aanhang met een vals voorwendsel.

Zelfs voor zijn aanhang lijkt het duidelijk dat hij hier manipuleert en probeert op te zetten tegen andere burgers, met smoesjes.

Deze keer dus zelfs door eigen aanhang betrapt op goor racisme en fake news verspreiden over medeburgers van hetzelfde “volk”.

Slechts een 4-tal mensen reageerden ten gevolge van zijn oproep… en enkel op reacties van anderen.

Niemand juicht hem toe, niemand. Hij is het anders gewoon met zijn grenzeloze ranzigheid.

Voor anderen zijn er toch nog grenzen, en zeker onder een kerstboom….

Hij staat eigenlijk best wel eenzaam te grijnzen, Sam, ondanks zijn oproep…

Conclusie

Was dit niet de post te veel van, Sam?

Hij was nochtans gewaarschuwd dat wij hem volgen. Hij was er zelfs blij om.

De andere Vlaamse parlementsleden worden bij deze uitgenodigd om de talrijke afwijzende reacties tegenover Sam Van Rooy zijn post te lezen en te zoeken waar deze burgers de neutraliteit van Vlaamsparlement.tv aanvallen, haat reacties hebben geplaatst tegen de site of oproepen tot censuur.

En dan nog zo laf zijn anderen voor zijn kar proberen te spannen tegen medeburgers om het onverdedigbare te verdedigen, om zijn drek op te kuisen? Met valse voorwendsels?

Wie is hier van kwade wil?

De misplaatste waan van straffeloosheid die zich vertaalt in Sams grijns. Hij geniet ervan.

Nochtans is hij zelf zeer snel om klacht neer te leggen tegen een ander voor het verspreiden van volgens hem “fake news”. Kan het ironischer?

Laat het een duidelijk signaal wezen dat we er genoeg van hebben om tot in onze huiskamers, binnen gezinnen en vrienden, tegen elkaar opgezet te worden door mensen zoals Sam.

Genoeg is Genoeg.

W🔻F!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s