Bescheiden, toch gehoord.

Foto Rafaël Vermeiren (HON)

De gastspreker op de nieuwjaarsreceptie van VB, vorige zondag in Oostende was Dhr Van Langenhove. 

Een paar maand geleden verscheen een filmpje van hem, waarin hij mensen lafaards en losers noemde, hij ze aanraadde hun argumenten samen te rapen en naar één van zijn events te komen.

Dhr Van Langenhove heeft zelf de gewoonte mensen met argumenten te blokkeren en reacties te verwijderen. 

Iemand die zich opwerpt als grote verdediger van de vrije meningsuiting, kan dit niet maken, punt.  

Daarom deze ludieke actie “Pak uw valies, kom naar Oostende” met de boodschap, hoe meer mensen Dries blokkeert, hoe groter de stapel met valiezen aan samengeraapte argumenten. 

Uit voorzorg niet ongewild het VB te promoten, hebben wij zeer laat een discrete oproep gelanceerd begin vorige week, om zondag hier te staan met een kleine groep, maar we zijn met veel meer.

Zonder veel kabaal een statement maken, niks meer. Dat was het doel.

Ook de sympathieke reacties van passanten, na uitleg waarom we er stonden, voelden oprecht en warm aan.

Als we dan onverwacht een bezoek krijgen van Het Oostends Nieuws, omdat ze van iets hadden gehoord en van wie we bovenstaande foto mochten ontvangen, kunnen we vaststellen dat ondanks de discretie, er toch over de actie werd gesproken.

Wij zijn gewone mensen, grotendeels apolitiek, die hard werken, die het spuugzat zijn dat politici, die de mond vol hebben over “het gezin als hoeksteen van de maatschappij” en die ons dagelijks tot zelfs in onze gezinnen en vriendenkringen tegen elkaar opzetten…

Laat dat nu net één van de onderwerpen zijn in de musical 40-45. Verdeelde gezinnen door haat. Daar willen wij niet naar toe evolueren.  Wij houden te veel van mensen, ongeacht van waar ze komen. Dat is Oostendenaar zijn.

Oostende heeft ook een traditie zich af te zetten tegen elke vorm van vervolging. Tijdens de 80 jarige oorlog, hielden we stand tegen de Spanjaarden en de inquisitie. Laat ons dat vooral niet vergeten.

Los van ieder zijn mening, nodigen we elke Oostendenaar uit om hier even over na te denken, waar willen we heen met zo veel aangeprate haat en verdeling? 

Past het om in een stad als Oostende, terminus station, traditioneel haven van gefortuneerde en minder gefortuneerde aangespoelde zielen, om dergelijke retoriek te houden. 

Daarom dit signaal en uitnodiging tot debat, on line en publiek, met Dhr Van Langenhove.

Tijd om mensen te deblokkeren Dries. Ook onze mening telt.

En u spreekt duidelijk niet in naam van alle Vlamingen, gelieve dat indachtig te blijven.

W🔻F!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s