De hamvraag voor Jambon?

Hoe is het mogelijk dat mensen tot zoiets bereid waren?

Deze vraag stelt Jan Jambon zich luidop tijdens zijn bezoek aan Auschwitz. 

Misschien moet onze Minister President zich eens luidop de vraag stellen hoe het mogelijk is dat mensen vandaag :  

 • spreken over linkse ratten en rollende matten, bruine apen, kakkerlakken, ongedierte, kansparels, gelukszoekers en misbruikers, cultuurbobo’s, cultuurmarxisten, subsidie slurpers, profiteurs, verkrachters, dieven, moordenaars en de lijst aan neologismen wordt steeds langer
 • “begrip” kunnen opbrengen voor het in brand steken van een asiel centrum. Hoeveel % duitsers konden dat opbrengen voor Kristallnacht?
 • kunnen betreuren dat er nog geen bewoners in dat centrum verbleven
 • zoiets kunnen schrijven aan een moslima die blij is dat Nike een blits zwempak op de markt brengt voor moslima’s. Een Vlaamse moeder die haar dochter tagt om de haat een niveau hoger te tillen?

Misschien moet onze Minister President zich ook eens de vraag stellen hoe het mogelijk is

 • dat een Vlaams Volksvertegenwoordiger een kerstboodschap post, doorspekt met eigenlof en vreemdelingenhaat, die zonder al te veel verbeelding perfect had gepast op een kerstfeest in Berchtesgaden, destijds
 • dat diezelfde Vlaamse Volksvertegenwoordiger zijn achterban oproept het onverdedigbare te komen verdedigen, dit met een vals voorwendsel om eigen volk met een andere mening aan te vallen.  
 • dat mensen vandaag zo veel haat ongestraft kunnen spuwen, terwijl de wetgeving er is maar zelden wordt toegepast. 
 • dat zijn partij gedurende 2 maand met het VB heeft gekoketteerd 
 • dat door zijn partij en het VB, net dezelfde groepen worden geviseerd als toen (intellectuelen, kunstenaars, democraten van alle strekkingen, communisten, vakbonden, vrije pers, rechters, advocaten, vrijmetselaars en ook daar is de lijst lang…) en dat ook in zijn Vlaams regeerakkoord duidelijk vertaald is.  https://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme
 • dat een ex-staatssecretaris voor asiel en migratie staat te glunderen op een foto, in Zoutleeuw, op een meeting tegen migranten, met een dame in sweatshirt met “Das Sonnerad” erop, een symbool waar ook de daders van de gruwel van toen mee dweepten? 
 • dat hij zelf op feestjes van het Sint-Maartensfonds ging speechen
 • dat Jan Tollenaere in zijn partij werd getolereerd als notoir racist en antisemiet, tot hij in “Kinderen van de Collaboratie” even zijn negationisme etaleerde
 • dat hij de daden van collaborateurs, zoals vader Reimond Tollenaere, minimaliseert met “sommigen hadden hun redenen”
 • waarom hij zelf vindt dat hetgeen je de achterban vertelt niet noodzakelijk wetenschappelijk onderbouwd hoeft te zijn. (migranten die huizen kopen met kindergeld, o.a.)
 • dat al deze gruwel toen werd uitgevoerd in naam van “het Volk”, als taak om het te beschermen tegen “omvolking” en “gevaarlijk links gedachtengoed”
 • dat zijn partij nog steeds staat te zwaaien met een vlag waar zo veel bloed van eigen volk aan kleeft sinds toen, terwijl we reeds lang een vlag hebben van de Vlaamse gemeenschap.

De gespeelde verbazing en verontwaardiging van Jambon en zijn gevolg in Auschwitz, is dan ook zum kotzen.

De timing des te ongelukkiger, net wanneer het gerecht beslist om éindelijk de bagger, voortvloeiend uit een gevoel van straffeloosheid en normalisering van haat en racisme, waarvoor zijn partij en het VB verantwoordelijk zijn, te vervolgen.

Het volk, 70% heeft er meer als genoeg van. Wij vragen ons af, wanneer de bestaande wetgeving ter zake kordaat zal worden toegepast.

W🔻F!

2 gedachten over “De hamvraag voor Jambon?

 1. Dat de geschiedenis van collaboratie in de scholen wordt onderricht. Dat men terug het volkslied in de scholen aanleert en gevaar van extremisme onderricht. Dat zou al het begin zijn van een leefbaar België.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s