A walk in the park? Of liever niet.

Regeringsdeelname Vlaamse regering

Een gewiekste communicatie wetenschapper is de voorzitter van Vlaams Belang, dat mag gezegd wezen.

De 20% zelfverklaarde realisten die nu op social media losgaan dat zij de verkiezingen hebben gewonnen en claimen dat de democratie moet worden gerespecteerd, worden door hun voorzitter nog wat kwader gemaakt.

Die andere 80% is precies quantité négligeable. Al was dit misschien wel de laatste keer, mocht de politiek “het signaal” van de kiezer nog niet hebben begrepen.

De inzet voor VB is deelname aan de Vlaamse regering, toch?

De andere keuze in de poll hierboven is des te merkwaardiger, met als illustratie en als een rode lap op een stier, een foto van het “strikje”, zoals men hem in die kringen noemt.

Tom Van Grieken weet dat zijn aanhang zich die vraag niet stelt, wat Di Rupo in Vlaamse regeringsdeelname komt doen en bijna met een dwangmatige reflex op de like zal duwen (één click is genoeg).

Tom Van Grieken weet zijn aanhang op te hitsen, hiermee maakt hij ze nog kwader om hun zure winst, die misschien niet zal worden vertaald in regeringsdeelname in Vlaanderen, nog slechter zullen verteren.

De paradox is dat de aanhang gelooft dat ze willen regeren, terwijl de partijtop heel goed weet dat ze geen kans maken, zonder meerderheid met NVA, noch willen deelnemen aan beleid. De show wordt minutieus georchestreerd.

Waarom deelnemen?

Waarom zouden ze ook dat risico nemen en afgestraft worden? Uitgerekend nu?

Met het reeds bekende begrotingstekort en de zoektocht naar geld die zich aanbiedt? Ze wachten nog eens 5 jaar, de boel verder verzieken en zich wentelen in hun slachtofferrol en gokken op een nog zwartere zondag…

In het beste geval, voor hen dan toch, kunnen ze de mensen gek genoeg maken, dat zij, bij de volgende legislatuur de vruchten kunnen dragen van de ploeg die het nu moet waarmaken. Het cynisme van politiek.

Een cordon is echter niet nodig. Even scrollen door de reacties onder de poll leert ons snel dat de beoogde schuimbekkerij en woede de revue passert. Het overtuigt ook de andere 80% van Vlaanderen waarom ze niet in de regering horen.

Misschien zal Trump ook Iran nog in een oorlog en burgeroorlog laten verzeilen, met een nieuwe vluchtelingencrisis als gevolg? We weten ondertussen wat een machtsvacuum in die regio teweegbrengt. Ook hier.

Links Socio-economisch programma

Ik ben van mening dat het aspect migratie al genoeg is besproken, met het nodige gescheld over en weer, van beide kanten uit.

Er staat veel, meer in hun programma, wat onvoldoende aandacht krijgt. Want is dat er wel écht, ten dienste van de arbeider? Hun stemgedrag spreekt tegen hen. Ook dat wordt amper aangekaart, migratie, migratie, migratie

Alles zal worden opgelost met de besparingen door harde migratiewetten. Alles?

Gezien de partij zich dan toch profileert als een linkse partij op socio economisch vlak en de nationale kiesresultaten, is er toch duidelijk sympathie voor linkse stellingen in dit land, als we de federale verkiezingen bekijken. Hoe staan ze er tegenover?

De ene is misschien net iets banger van de migrant, andere culturen, taalgemeenschappen of veranderingen tout court. Dat mag, bang zijn, daarom proberen we elkaar ook te beschermen in een geciviliseerde, georganiseerde democratische maatschappij.

Laat ons hopen dat de volgende regeringsploeg dat linkse “signaal van de kiezer” goed begrepen heeft en het geld zal halen waar het zit. En geld is er, zonder twijfel.

Alleen, zijn de ballen om dat te doen, aanwezig? Dat is de grote vraag.

Voor de volgende 5 jaar zullen de Vlaamse Identitaire Socialisten dus vanuit hun luie zetel beetje tweeten en facebooken, zoals voorheen… alleen zijn ze nu met meer, betaald met ons belastinggeld.

Zou het waar zijn dat zij zich zullen herkennen in de nota en een eventueel regeerakkoord? Of zou het ander thema, waarmee ze zich onderscheiden van de originele socialisten en gemeen hebben met NVA, meer aandacht hebben gekregen van BDW?

Hallucinant

Ik hoor de laatste tijd ook steeds meer vanuit de aanhang roepen dat de Duitse machtshebbers tussen 1933 en 1945 socialisten waren, omwille van de partijnaam. Ze lijken precies blind voor dat eerste woord in de partijnaam. Nationaal Socialisme.

Stel het u even voor, sossen als collaborateurs met de moffen, na misschien eerder met Franco tegen de communisten te hebben gevochten in Spanje. U ziet er toch de humor van in als ex-politiek gevangene in een Duits Konzentrationslager.

Hebben zij dan nooit de tekst van de Internationale beluisterd en het grensoverschrijdend karakter van het socialisme begrepen, dat dergelijke onzin binnen die rangen steeds meer weerklinkt.

Wanneer je ze hierover aanspreekt krijg je te horen dat je de geschiedenis niet kent, dat je links geïndoctrineerd bent? En ze geloven het écht. Memes met Hitler als socialist afgebeeld, tussen Stalin en Mao als communisten…

Provoceren als afleiding

Ook zij moeten als de dood zijn voor de wetmatigheid “nothing beats the original” en is dat wel de reden waarom ze de geschiedenis proberen te herschrijven en socialisme proberen te associëren met het grootste onheil dat ooit de mensheid zichzelf aan deed voor het collectief geheugen, als een ding des duivels.

Misschien noemen VB’ers zich daarom zo nadrukkelijk Vlaams Nationalisten en rechts radicalen.

Ze hebben zo graag dat wij ons blindstaren op de migratiestandpunten en de vorige eeuw. Dan zijn ze in hun favoriete slachtofferrol. En krijgen ze geen vragen waar ze geen antwoord op hebben, zonder dat ze zelf ene keer de migrant of het derde rijk in het gesprek te betrekken.

Door ons elke dag te provoceren en op stang te jagen met tweets en posts over migratie, wordt onze aandacht voortdurend afgeleid van hun zwakke flank, proberen ze ons zelfs in de fout te doen gaan, gezien ze éénieder die ondertussen bepaalde holle termen gebruikt, voor de rechter willen slepen. Quicke zal het geweten hebben met zijn “Wolfsschanze” verwijzing.

Identitaire Socialisten

Dat socialistisch karakter, weliswaar voor eigen mensen.

En hoe ze zichzelf zien ten opzichte van Brussel, Europa en de wereld als Vlaamse Natie, bevrijd van internationale verdragen, afspraken en regels. Waarom is dat zo belangrijk?

Daar moeten de trado’s het gaan zoeken. Daarover de juiste vragen stellen, hoe ze het allemaal zullen doen. Ook tegenover Europa, gesloten grenzen beleid, hoe zullen ze het doen. Wat met vrij verkeer van goederen en mensen?

Een programma dat bulkt van de linkse sociale voorstellen voor het “eigen volk”. Waarom spelen ze dat aspect niet meer uit, om te beginnen in de naam.

Laat ons ze daarbij wat helpen en noem ze voortaan “Vlaamse Identitaire Socialisten”, het VIS. De afkorting is louter toevallig, er valt niks achter te zoeken.

Alhoewel “vissen en sossen” lekker bekt, niet?

Arme Bart De Wever

Bart De Wever, de über ultra-liberaal, zowel op links als rechts belaagd door “sossen”. Het lot kan zeer cynisch zijn bij momenten. Keerden daarom 5% van zijn kiezers hem de rug toe?

Hij had de kiezer nog zo gewaarschuwd, elke stem voor radicaal rechts, is een stem voor links. Hij had blijkbaar ook goed hun programma gelezen, zo kennen we hem.

Zoals Bart op 26/5 ook kon ondervinden “nothing beats the original” op migratie. Ook al was er een poging de original op rechts voorbij te steken en staat de gewezen staatssecretaris nog steeds te stampvoeten om aandacht.

Socialisten

Het zijn dus wel degelijk socialisten, wel zonder vakbonden, maar socialisten voor eigen volk. En wel om volgende reden :

Het zal allemaal zo fantastisch zijn voor de Vlaming, dat vakbonden niet meer nodig zullen zijn. Elke Vlaming zal met een dikke SUV kunnen bollen, misschien zelfs 2 als hij fanatiek genoeg is en braaf binnen de uitgestippelde lijnen die de eindbaas voor hem heeft uitgetekend.

Over de kleur en religie zullen we het niet hebben, er zijn tegenstrijdige geluiden tussen partij en achterban, dus geef ik ze daar nog zeker het voordeel van de twijfel.

En aangezien ze streven naar een Flexit, de die hards, met als doel niet meer gebonden te zijn aan internationale verdragen, mensenrechten, zal er voor die Vlaming een waterval aan nooit geziene privileges zijn. Het land des overvloeds.

Zonder die versmachtende internationale regels, ligt misschien een moderne soort slavernij binnen de mogelijkheden. Zou dat die gecontroleerde migratie zijn, waar velen het over hebben.

Een strak en realistisch plan uit de hoek van realisten, dat mag toch niet verbazen.

Suggestie nieuwe poll

Maar gewoon uit nieuwsgierigheid, waarom eens geen poll, Mijnheer Van Grieken, waarin u bijvoorbeeld peilt naar de motivatie om voor uw partij te hebben gestemd.

Migratie/politiestaat of het links karakter. Kwestie van te weten welke accenten u dient te leggen in eventuele oppositievoering. En ook een beetje voor ons eigenlijk.

We hebben het gevoel dat er nu zaken worden geclaimd waarvoor de kiezer niet heeft gekozen. Als we dan toch aan het pollen zijn.

Het communautaire plaatsen we onder migratie, gezien de bedreigende Verfransing in de Brusselse rand, ze zitten zelfs al tot in Ninove, bij de Guy. Klimaat hoeven we er niet tussen te zetten, dat is volgens uw partij toch een verzinsel. Geen keuzestress voor de stemmers, slechts 2 mogelijke keuze.

Ook de keuze “ik heb er spijt van” zullen we er niet bij zetten. Dat zou toch niemand willen bekend maken over zichzelf. De overwinningsroes (vooruitgang) die duidelijk nog niet over is gun ik u van harte. U hebt het heel goed gespeeld tot nu toe. Sinds oktober 18.

Een andere toepasselijke afbeelding tegen het “strikske” plaatsen zal niet moeilijk zijn? Snel gevonden, toch? Keuze tussen de 2 rode lappen waar uw kiezers van wakker liggen.

Om het denkproces even te verlengen laten we een keuze tussen hartje en verbluft. Iets meer dan een click en swipe bedenktijd dus… voor beide mogelijkheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s