20%, Dan staan we boven de wet?

Denk aan Bart Claes en DVL, het jonge social mediagenieke geweld. Het bedreigen en intimideren van leraren en anderen die kinderen aanzetten kritisch na te denken. Daarbij komend de uitdagingen van TVG om hen als partij voor de rechter te dagen.

Een eigen ervaring bevestigt ook deze perceptie.

Ik was een tijdje lid van een groep op FB, waarin VB’ers en NVA’ers de plak zwaaien (lees het luidst roepen) en waar ik het een aantal keer aan de stok kreeg met een verkozen Vlaams Belanger uit Oostende.

De argumenten

De man in kwestie beweerde bij herhaling dat Hitler en Mussolini links waren en dat links dus veel meer doden op zijn geweten heeft dan extreem rechts. Dat is tegenwoordig bon ton in die kringen, de holocaust in de schoenen van links proberen te schuiven.

Er is wel een reden waarom ze het onderwijs willen hervormen, vooral op het vlak van geschiedenis.

Op een bepaald moment stelde ik de vraag waarom DVL me had geblokkeerd als hij zo’n verdediger is van de vrije meningsuiting, alsook of hij verder had gelezen dan hetgeen hem uitkwam uit Wikipedia over Mussolini en zijn pré-fascistische periode.

Het onderbouwde antwoord op de vraag over DVL, gevolgd door een zich zelf op de borst kloppende bewering dat hij zich goed heeft geïnformeerd, inzake massamoordenaars in de geschiedenis (rood) :

Ik vraag me trouwens af hoe mensen die de holocaust en politieke vervolgingen van toen hebben meegemaakt en ondergaan, omgaan met het feit dat ZIJN waarheid geen rekening houdt met hun gevoelens…

wat deze uitspraak de facto aantoont.

Als ik volgens hem werd geblokkeerd door DVL omdat ik een “uiterst irritant ventje ben”, kreeg ik het toch even benauwd bij de gedachte dat Vlaams Belang aan de macht zou komen en stelde ik de vraag wat hij (zij), mocht(en) hij (zij)aan de macht zijn, met een uiterst irritant ventje als ik, zou(den) gaan doen.

Zijn Antwoord (boven groen) was dat hij me zou negeren. Oef… Tot…

De laster en aanval op integriteit

In plaats van mij te negeren, besliste de man mijn integriteit en verstandelijk vermogen aan te vallen, in een banaal gesprek met een ander groepslid. Ik nam niet deel aan het gesprek, tot ik plots mijn voornaam las, (onder 1) met de beschrijving dat ik hilarisch ben.

De reactie eronder verwees hij naar een sarcastische reactie die ik ooit gaf aan een ander mbt drugs. Eraan toevoegend, dat heeft hij trouwens uit goede bron, dat ik zelf een ervaringsdeskundige ben op het vlak van drugs. (onder 2)

Wanneer ik hierop reageer heeft hij volgens hem geen enkele keer mijn naam genoemd. Zoals altijd bij die heren is het een ander zijn schuld, want IK voel mij aangesproken.

Herhaaldelijk uitdagen en ontkennen van laster, tot het, vandaag opnieuw, beweren dat ik hem valselijk beschuldig, (Hij bracht het zelf weer te berde) omdat hij volgens hem geen enkele keer mijn naam heeft genoemd.

Toch zag de beheerder van de groep (rechts) in kwestie wel onmiddellijk het verband tussen mijn naam, in de ene reactie, met de verwijzing naar mijn reactie ivm drugs aan een ander lid in de tweede ( boven midden) Net als andere leden, trouwens.

Het hele gesprek werd gewist door de beheerder, alvorens ik er zelf over contact nam met hem. Terwijl er best wat getolereerd wordt in de groep, als ’t van die kant komt. Geloof me. Dat bevestigde deze persoon mij dus in een privé bericht.

Hieronder nog een kleine bloemlezing van de ontkenningen. Er is veel meer, maar het zou gaan vervelen na een tijd en ik hou nog wat over voor mijn slot, vers van de pers.

Is het de moeite om klacht neer te leggen?

Neen, het is me niet waard om daarvoor naar de rechter te stappen.

Het geeft wel weer hoe laag deze mensen gaan met tegenstanders, zelfs als verkozene van het volk (zoals ze zichzelf graag noemen) tegenover een kritische burger, maar vooral…

Hoe onaantastbaar ze zichzelf wanen…

Foto’s verspreiden van minderjarige biddende moslim scoutsgroep op het strand in Oostende, met begeleidende onheilsretoriek, omdat “bezorgde burgers” hem deze hadden doorgestuurd, is tot op heden dé verwezenlijking waarmee de man zelfs een artikel in Bruzz haalde.

O ja, er zou ook een forse interpellatie volgen op de volgende gemeenteraad.

En dat allemaal net voor de 11de juli, de schouderklopjes zullen talrijk zijn geweest op de Vlaamse feestdag. Een nieuwe Vlaamse held is opgestaan.

Anders dan voor die arme Kris Van Dijck, die na zijn bevlogen speech mocht opkrassen, met de staart tussen de benen, bijna letterlijk.

Mocht betrokkene het toevallig lezen en zich “aangesproken voelen”, mooi, dan vermoed ik dat hiermee dan ook is aangetoond dat je écht geen naam hoeft te noemen omdat mensen zouden weten over wie je het precies hebt.

Een koekje van eigen deeg, met zichzelf als bron.

Het spijt me Tom Van Grieken, op 3 mei stuurde ik via uw pagina een mail hierover en een PB via de pagina van VB.

De eerlijkheid gebied me dat ik de 6de mei een antwoord kreeg van uw pagina beheerder, dat u het heel druk had en er zeker zou op terug komen.

Op 19 juni tevens een reminder …

Kwestie van uw soldaat ter orde te roepen… zonder extern gerommel in volle regeringsonderhandeling.

Uitgerekend op 11 juli, misschien wat zot van glorie na alle complimenten voor zijn fraaie werk, vroeg hij me zelf expliciet mijn “valselijke beschuldigingen” hard te maken.

Zoals zijn GIF onderaan aantoont, werd hij wat ongeduldig, onze bengel.

En deze herbevestigt de retoriek als Hitler links zou zijn geweest…

Ik beeld me in hoe zelfvoldaan de man zich op de borst klopt na deze reacties te hebben geplaatst…

En uiteindelijk de reacties van betrokkene op dit stuk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s