“Pak ze dan zelf in huis!”

Episode 1 De zoon

Eenieder die het op social media opneemt voor de vluchtelingen, krijgt deze oneliner wel naar zijn hoofd geslingerd.

VB-Jongeren organiseerde zelfs een, naar eigen zeggen, ludieke actie, nadat academici, vorig jaar, hadden opgeroepen om ons menselijker op te stellen tegenover vluchtelingen en het ophouden van deze te ontmenselijken.

VB Jongeren vonden er toen niets beter op dan de privéadressen van sommige van deze academici te gaan verdelen onder de asielzoekers aan Brussel Noord, met de belofte op deze adressen gratis opvang te krijgen.

Dat dit een zware inbreuk is op de privacy wetgeving zal hen worst wezen, dat blijkt uit de post van de voorzitter van VB-jeugd.

Nu, wanneer ik deze VB – logica volg, stel ik mij de vraag of het Vlaams Belang en haar aanhangers, die zo bezorgd zijn om dat eigen hulpbehoevend volk, dan ook bereid zijn deze autochtone kansparels in huis nemen en onderdak bieden.

Laat ons dan maar vanaf nu, in elke gemeente aan het OCMW, de privé adressen van lokale VB mandatarissen uitdelen aan diezelfde autochtone hulpbehoevenden en kansparels, die er zonder twijfel een warm en Vlaams onderkomen zullen vinden.

Ik stelde de vraag 2 x onder de post van betrokkene, tot op heden bleef het oorverdovend stil… buiten 2x hetzelfde antwoord naast de kwestie “wij pleiten niet voor nog meer hulpbehoevende Vlamingen”.

Episode 2 De papa

De eerlijkheid gebiedt mij om ook te melden dat ik geen antwoord meer kreeg van Bart Claes zelf. Hier en daar wat persoonlijke verwijten van anderen, dat wel.

En dan, plots was er een reactie van een zekere Luc Claes, schepen van de gemeente Rumst. Ja, de vader van, inderdaad.

Naast de klassieke VB retoriek omtrent sociale woningen die naar vluchtelingen zouden gaan ipv naar “eigen volk” kreeg ik geen antwoord op mijn vraag of we hun adressen mochten uitdelen aan daklozen en andere autochtonen die in miserie leven.

Naast nog wat persoonlijke aanvallen op Marc Van Ranst, was het ondanks alles, een leerrijk antwoord.

Ik leerde namelijk dat de autochtone hulpbehoevende kansparels waar ik het over had, belastingen betalen waar Marc Van Ranst van profiteert.

Een mooi onderbouwde reactie, zoals men van een schepen mag verwachten, dezer dagen…

En op 12 juli kreeg ik nog eens de papa te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s