Rechtse cartoonist lacht groen.

Gisteren verscheen onderstaande cartoon. Na de “Amnesty International” post, is het duidelijk alle hens aan dek in bepaalde kringen, om u en ik ervan te overtuigen dat :

“Hij vocht voor vrije meningsuiting en wordt nu gepest door linkse rechters, terwijl hij onschuldig is… ”

Onthoudt u hiervan vooral het eerste deel, “vrije meningsuiting.”

We hebben dus toch al wat gehad van die zijde.

Maar de daders van toen (meestal collaborateurs, geen Duitsers), nu voorstellen als slachtoffers van hun zelf verzonnen “repressie van vrije meningsuiting ” en dan nog uitgerekend hij, met de Vlaamse Leeuw (zonder rode klauwen) als label op een gestreept gevangenen uniform, in kazerne Dossin?

Een regelrechte kaakslag voor elke persoon die de ware toedracht van Breendonk en Dossin kent of de horror zelf heeft ondergaan.

Ik plaatste uiteindelijk volgende reactie, waarin ik mijn afkeuring liet blijken van de huisstijl (ook het op de man spelen hoort daar vaak bij) en het niveau van de auteur :

“Gezien er steeds veel tekst nodig is om de grap duidelijk te maken, lijken ze eerder een prentenboek gericht op een doelgroep met verstandelijke beperking. Of is hij gewoon een slechte cartoonist?”

Ik had er misschien toch moeten bij vermelden dat hij wel beter kan tekenen dan mij. Niet uit mijn pen te krijgen, toen. Nu wel.

Wat doet een overtuigde voorvechter van de democratie en vrije meningsuiting als deze, zelf dagelijks tegen de schenen schoppend, zeker in het kader van deze publicatie?

Wel, net zoals de afgebeelde man dat deed, toen ik zijn show rond zijn onafhankelijkheid doorprikte, omdat de voorzitter hem niet wou, enkel zijn stemmen, werd dus ook hier mijn reactie verwijderd door de tekenaar en rechtse verhalenverteller.

Onderstaande link werkt plots niet meer en verdween uit mijn lijst met notificaties.

Fact check? Zoek gerust mijn reactie maar even op, indien u twijfelt aan mijn woorden. Ze is weg.

Gezien 20% van de Vlamingen dit uitstekende en fijne Vlaamse humor vinden, kent u allicht best wel iemand in uw warme middens, die u het origineel zal “doorlinken”. Al 175 keer gedeeld zelfs, ondertussen en 238 likes.

Als het na mijn stuk nog niet verwijderd is, uiteraard.

Toch moet ik eerlijkheidshalve toegeven, dat hij me nu toch wel even aan het lachen heeft gebracht, al was het niet door zijn werk.

Dank hiervoor Mr X.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s