Filet de Dries

Dries en vrije meningsuiting

Ik hoor regelmatig zeggen, geef hem geen aandacht, het is een clown. 

Toch ben ik van mening dat we de morele plicht hebben om onze nieuwe zelfverklaarde Vlaamse volksheld, op blitse sokken, te ontmaskeren wanneer hij de “waarden en principes”, waar hij de mond van vol heeft, zoals “democratie en vrije meningsuiting”, dagelijks misbruikt en schaamteloos de waarheid geweld aan doet.

Mijn eigen virtuele ervaring met zijn organisatie en hijzelf, roept hierbij ernstige vragen op, en wel hierom: 

Zelf klaagt hij aan dat rechtse meningen regelmatig worden geblokkeerd, dat de leugenachtige linkse pers hem framen. Hoe gaat hij zelf om met andere meningen? In hoeverre respecteert hij de regels van de democratie? Ik plaatste op 10/1/19 onderstaand bericht op de persoonlijke pagina van , nadat mijn eerste bericht werd verwijderd op de pagina van S&V en ik daar een eerste keer werd geblokkeerd. 

Een aantal mensen reageerden op een onderbouwde en beleefde manier, merkwaardig genoeg, meningen die door hij en zijn aanhang systematisch als links worden bestempeld. 

Op 12/1/19 om 9u, ondertussen 40 likes en slechts 2 boze ventjes. Tot mijn verbazing geen enkele troll die zelfs een oneliner plaatste. 

Op de pagina van de “Eindbaas” zelf, verbazend. Anders zijn ze zo snel met hun oneliners om iemand te trollen.

De zaterdag morgen, op 12/1/19, plaatste nog een dame een gevatte en onderbouwde reacties. Hierdoor kwam mijn bericht weer bovenaan de feed van pagina,  gingen de alarmbellen aan het rinkelen in de “propaganda warroom.” 

In die mate dat Dries’ compulsieve drang tot het verwijderen van kritische reacties, onhoudbaar moet zijn geworden. Ik wou nog een antwoord posten, alles was gewist… 

En ik werd opnieuw virtueel het zwijgen opgelegd. 

Dus 2 x op 36u tijd virtueel vermoord door Dries en Co. 

In een ander tijdperk zat ik reeds op een trein naar het Oosten of was marteling (Misschien wel door trouwe Vlaamse patriotten, naar het schijnt wreder en vindingrijker in martelmethodes dan hun Duitse opdrachtgevers) en de muur in Breendonck mijn deel. Gelukkig zijn we 2019, maar toch…

Onlangs las ik een reactie van een trouwe S&V fan “Forza Flandria! Eindelijk, sinds 1931 al het plan”, maar volgens diezelfden zien wij spoken als we parallellen zien met diezelfde jaren, het VNV en hun bruin gedachtengoed… “Forza Flandria” dus, again… 

Na meerdere keer onderbouwde reacties te hebben geplaats op de pagina van S&V, op andere filmpjes,  is dit ook de eerste keer dat er actie wordt genomen. De anders zo mondige Dries Vanlangenhove heeft nooit een antwoord geplaatst.

Zijn actie  is nogal drastisch, of kunnen we vanaf nu zeggen “Driestisch”.

Gezien ze ook deze keer zijn verwijderd geweest, vermoed ik toch dat ik spijkers met koppen heb geslaan in wat ik had geschreven. Daarom, Driesje had het niet graag. 

Allicht is mijn analyse over de opgevoerde show omtrent dat “onafhankelijk activist” zijn en de manier waarop, alsof het écht Dries zijn keuze zou zijn,  Tom en Dries ons dit  willen verkopen, is zo doorzichtig. Volgens mij, was dat “onafhankelijke activist” zijn, een voorwaarde die Tom Vangrieken heeft gesteld, en niet omgekeerd. 

Daarom ook zijn permanent geschooi naar geld (middelen). 

Bij deze dus mijn beide berichten die werden verwijderd, alsook het bericht dat ik niet meer kon plaatsen.

Bericht 1 met inleiding omtrent vrije meningsuiting op pagina Dries nadat ze van de pagina Schild en Vrienden werd verwijderd  

Dries, 

net als u vind ik onze democratie en het recht op vrije meningsuiting belangrijk. 

Daarom ben ik dus verbaasd dat u (het zal wel weer iemand anders zijn geweest) deze post van mij op de pagina van schild en vrienden hebt verwijderd.(zie onder) 

Ik neem aan dat dit, gezien de waarden die u beweert te verdedigen, per ongeluk is gebeurd, net als mij blokkeren. En u hier voor niets tussen zit.

Ik neem er alvast een print screen van deze post, zodat u nadien niet moet komen vertellen dat ik uit mijn nek klets….

Gezien u zelf een voorvechter bent van de vrije meningsuiting en democratie, reken ik er dan ook op dat u wel mijn post laat staan, onder uw eigen profiel. 

Dus hier komt hij : 

Mevrouw Cools, hoed af. 

Wat een demonstratie van zelfbeheersing en cool, tegenover een hysterisch stampvoetende kleuter. 

Ondertussen is overal ook reeds het bewuste artikel van Palieterke gedeeld, waarin Dries spreekt over zijn gebrek aan middelen en hij ons vraagt wat wij, als goede Vlaming, kunnen doen om hem te helpen in ZIJN (ook al wil hij ons permanent doen geloven onze) strijd. 

Allicht ook al vastgelegd op print screens, gezien de compulsieve neiging van Dries  & co, om bewijzen te verwijderen, wanneer hij wordt betrapt op leugens.

Voor de luiere medemens citeer ik hem uit Palieterke met zijn vraag in het bewuste artikel naar ons toe even :

“Wat kan jij er voor doen om het voor mij praktisch mogelijk te maken om vol te houden wanneer mijn idealisme botst op mijn gebrek aan middelen?”

Zijn deze middelen dan geen geen ander woord voor geld? 

Let vooral ook op de link naar de crowdfunding, onderaan het artikel. Zoals in elke communicatie wordt ook hier duidelijk opnieuw geschooid om geld… 

Verbazend te lezen hoe zijn aanhang vindt dat Dries de VRT ervan langs heeft gegeven… Trouwe supporters heeft hij dus wel. 

Een fanatieke supporter erkent ook nooit dat de tegenpartij beter was, het is voor hen dan meestal de fout van de slechte scheidsrechter, die partijdig was. De mooie omhaal van de spits was puur geluk…

Zou ik overdrijven als ik stel dat het enige dit heerschap, die avond  zei, dat wel echt strookte met de werkelijkheid, de aankondiging was van zijn eigen mediakanaal.

Gezien zijn aversie van lastige vragen en fact checking, niet moeilijk te geloven. 

Onlangs nog dertig dagen geschorst van Facebook… 

Nu hij kans maakt op parlementaire onschendbaarheid, zou hij niet kunnen worden vervolgd, ondanks hij feitelijk in verdenking werd gesteld… Hoewel hij tegenover Mevrouw Cools als een duivel in een wijwatervat poogt te verbergen dat het hem om de parlementaire onschendbaarheid te doen is, geeft hij het wel schaamteloos toe in zijn communicaties sindsdien.  Hij legt het uit als een middel om hem te beschermen, wanneer particraten hem via gerechtelijke weg, het zwijgen willen opleggen… Creatief is hij wel, alleen heeft hij moeite om al zijn uitspraken (leugens) te onthouden.… 

En nog maar een aanwijzing dat de kritische geest bij velen totaal lam is gelegd, zolang het buikgevoel maar wordt bevestigd… Hij heeft gelijk… Best wel verontrustend. En nog steeds zijn het zijn fans die anderen voor achterlijke idioten slijten op social media. 

Het geld dat al die dutsen uit compassie hebben gestort en nog steeds storten omdat “die jongen eens zijn gedacht niet zou mogen zeggen”, kan hij nu aanwenden voor Dries Televisie Maatschappij, met het topprogramma’s  als “eigen hachje eerst” , “Opgerolde linkse matten staan netjes” en het kijkcijfer kanon “illegalenjacht”.  Reikhalzend zullen we uitkijken naar het wekelijks educatieve “Vlaamse vrouwen aan de haard” en “Weerbare leeuwen klauwen”

De onafhankelijke activist… 

Ik begrijp perfect de strategische keuze van Tom Van Grieken om deze piste te verkiezen boven het opnemen van Dries in de partij.

Op termijn zal Tom zich nog als gematigd kunnen opstellen tegenover Dries… 

Zoals hij reeds deed ten tijde van de Pano reportage, toen hij zei dat er geen plaats was voor hem in tom zijn partij. Want het belang is niet eens zo ranzig als deze pathologische leugenaar. Het Vlaams Belang zullen nog softies worden genoemd, op den duur. 

Straks hebben we drie Vlaams Nationalistische partijen, de light, de medium en de full package.

Ik plaatste dezelfde reactie initieel op de pagina van S&V, onder dit filmpje. (Zie foto)

Ik werd binnen de 20 minuten geblokkeerd, en mijn reactie verwijderd. Ze had misschien al te veel likes naar zijn gedacht… 

Dat net deze jongen luidkeels staat te roepen “red onze democratie” en  zich telkens beroept op ”het recht op vrije meningsuiting” 

Hij houdt blijkbaar toch niet zo van kritische vragen. 

Bericht 2 dat ik niet kon plaatsen omdat ik opnieuw werd geblokkeerd. 

Ik maak me vooral ernstig zorgen over ons “hoog aangeschreven” onderwijs. 

Als je inderdaad ziet hoe blindelings deze man wordt geadoreerd door sommigen.  

De Kritische gezonde geest is bij velen niet aangeleerd. En dat heeft onze meester manipulator heel goed begrepen. 

Toegegeven, het was een blunder van de VRT om verkeerde info te plaatsen mbt van dat vals profiel, dat onmiddellijk werd verwijderd. 

Maar ben ik  dan de enige die heeft opgemerkt, hoe selectief verontwaardigd Dries was, toen er, op twee ver uiteenliggende momenten, sprake was van een “fakeprofiel” dat in zijn naam zou racistische bagger posten. 

In Pano was het een geslagen hond, was de arrogantie gevallen als een blad en toverde hij een vals profiel uit zijn mouw zonder dat te bewijzen, wegens geen PC ter beschikking. Hij heeft in Pano ook nooit het bestaan van de geheime chatgroep ontkend. Dit impliceert dat hij ons wil doen geloven dat zijn vriendjes in de chatgroep niet door hadden dat er een vals profiel in zijn naam actief zou zijn. 

In Pano was het dan ook geen vals profiel. Later in alle communicatie over dit voorval, zwijgt Dries in alle talen over dat “fake profiel”  en hebben ze het enkel over de memes, die overal te vinden zijn op het internet, niet over de posts binnen de gesloten chatgroep.

Voor al wie hier reeds lang een uitgesproken mening post hierover, zonder de reportage te hebben gezien, zeker een aanrader om dit alsnog even te doen. Bij voorkeur bekijkt u onmiddellijk erna zijn zelf gemonteerde filmpjes, vooral zijn “trial by media”. Mocht u het dan nog steeds niet door hebben, dat hij de essenties uit de Pano reportage doodzwijgt, vrees ik dat fanatisme en haat u beletten nog nuchter na te denken. Met alle respect, beste lezer, mocht u fan zijn van deze man. 

Men moet toch nog een beetje ernstig blijven. Het is wat het is.   

Vooral vanaf min 40 eens kijken, en vergelijken met de arrogantie, zelfzekerheid, het geroep en het live eisen van excuses… Het contrast tussen Pano en Ter Zake kan niet groter zijn, zowel op het vlak van toegankelijkheid van data als de attitude die aan de dag werd gelegd.   

Als je je 2 jaar uitslooft om de VRT om de tuin te leiden, je jezelf wil voorstellen als een bende positieve activisten en je ware donkere kant wordt pijnlijk blootgelegd,  moet dit wel hard zijn aangekomen. Hij zong toen plots een toontje lager. Nog tijdens de uitzending van Pano, werd de geheime chatgroep van S&V opgedoekt. 

Dit hadden ze niet voorzien bij S&V, want alles ging net zo goed, zeker met de gefilmde en geslaagde actie bij het Gravensteen, waar Dries zijn makkers waarschuwde dat de linkse activisten allicht geagiteerd zouden zijn door hun actie en spoorde hij zijn medestanders aan om kalm en beleefd te blijven… 

Een vraag die mij sinds Pano bezig houdt is wat we te zien en te horen hadden gekregen, als de verzameling voor deze actie, undercover gefilmd was geweest.

Al Jazeera was slimmer dan de VRT en deed dat wel, bij Génération Identitaire, afdeling Flandre-Artois, de streek van Rijsel. Voor de geïnteresseerden, verhelderend. 

http://lavdn.lavoixdunord.fr/505109/article/2018-12-11/la-citadelle-et-generation-identitaire-au-coeur-d-une-enquete-edifiante-d-al

http://lavdn.lavoixdunord.fr/508656/article/2018-12-17/avec-generation-haine-acte-ii-al-jazeera-enfonce-le-clou-contre-la-citadelle

Daar hadden ze 2 delen nodig wegens een overvloed aan materiaal à charge.

En ook daar, steeds diezelfde retoriek tegen de pers en het wegzetten van “fake-news” wanneer ze zijn betrapt. 

Liegen dat ze zwart zien, de beelden liegen er niet om. 

De Franse versie (trouwens met een Vlaamse achternaam “Verhasselt”) maakte plots ook geen deel meer uit van de organisatie, volgens haar. Steeds diezelfde zever als ze zijn betrapt.

Hij boetseert ook steeds de waarheid volgens zijn noden en het moment. 

Telkens met zelf gemaakte filmpjes en zelfgefabriceerde bewijzen. Mogen we in dat geval dan spreken van extreemrechtse leugenmedia?

Eigenlijk doet die waarheid er niet toe, wie u gelooft is belangrijk voor onze jonge demagoog. 

Lef heeft hij wel, de aandacht nog’s afleiden van de essenties van het interview, in filmpjes, daags na Ter Zake.

Hij speelt op de woorden, zowel omtrent de “impliciete” inverdenkingstelling, omdat hij onder geen enkel beding wil toegeven dat hij aast op de parlementaire onschendbaarheid het feit dat hij op zoek is naar financiële middelen (Met zijn organisatie, hoeft hij dit niet te doen in eigen naam, maar hij is wel de eindbaas). 

Dat laatste is ook wel heel duidelijk, de anderen lijken wel doofstommen.

Voor de dutsen die ingaan op zijn geschooi naar middelen, even te raadplegen, raadpleeg even schuld en vrienden. 

Wat was de essentie van de vraag over het artikel in Palieterke? U hebt middelen nodig, hoe financiert u zich? Heeft hij daarop geantwoord? Neen. 

Hij roept zelfs tegen Mevrouw Cools dat ze manifest liegt hierover, omdat hetgeen zij zei, niet letterlijk zo in Pallieterke staat. 

Opnieuw spelen op woorden dus.

Een beetje als “u verplaatst zich graag in de wagen” en beweren dat je nooit hebt gezegd “graag met de auto te rijden”.  

En om zijn aanhang, te bewijzen dat hij opnieuw de VRT op leugens heeft betrapt, schotelt hij hen dit filmpje voor, met een eigen touch…

Hij laat in dit filmpje zogezegd een vergelijking zien tussen de transcriptie van het interview en wat in pallieter staat (tekst met logo). Net snel en klein genoeg,  om het niet deftig te kunnen lezen.

Als kritische geest en het artikel van pallieter te hebben gelezen, duwde ik even op de pauze, en heb ik mijn scherm vergroot. Buiten het logo, staat niets relevants mbt de heisa en bewijst hij geen bal. Ik raad eenieder aan hetzelfde te doen. 

Maar voor zijn aanhang is het bewijs geleverd. Hoe dit mogelijk is, is me een echt raadsel. Vooral bij mensen die zichzelf intellectueel zo verheven voelen, die er prat op gaan hun gezond verstand te gebruiken…  

Dat er onder dit filmpje ook weer wordt geschooid om ons geld voor zijn strijd (in het Duits Mein Kampf) is allicht ook weer een manifeste leugen van de leugenpers dan? 

Vandaar het begin van mijn betoog, ik maak me ernstig zorgen over ons onderwijs en de capaciteit van velen om na te denken.

Of zijn we echt op het punt gekomen, dat het buikgevoel dat Dries, Filip, Tom, Gerolf, Bart, Theo e.a. ons in onze maag willen spitsen, primeert boven de waarheid, en we elke leugen blindelings geloven, zolang dat buikgevoel maar wordt bevestigd?  

Ik heb niet de pretentie me beter te voelen dan zijn aanhang, integendeel, want zij voelen zich de intellectueel superieuren, wat dikwijls blijkt als je met onderbouwde argumenten wordt weggelachen met labels als “zelfverklaarde slimmerik, achterlijke idioot, ze zijn vergeten er hersenen in te steken bij u, nadenken is u vreemd“en de geprefereerde killers “linkse rat of u bent duidelijk gebrainwasht door de linkse media”

Laat ons zeggen dat ik die pretentie aan deze groep overlaat en er tegelijk medelijden mee heb. 

Deze jongen is zo verwaand, dat hij om excuses blijft schreeuwt, terwijl hij dezelfde instelling dagelijks valselijk belastert en provoceert. 

Inschattingsvermogen en empathie is hem totaal vreemd. 

De meningen zijn verdeeld over hoe je ermee moet om gaan. Negeren of erover schrijven. 

Adolf kon je ook nog moeilijk laten begrijpen dat hij verkeerd was, zeker eens zijn eigen volk, verblind door gecultiveerde haat, hem staat te groeten met opgegeven arm en “Sieg heil” staan te roepen. 

Ook hij werd ooit weggelachen als een clown… 

Zijn slachtoffers hebben niet lang gelachen. 

De trollen van heden, zijn de SA troepen van toen. Het middel is anders, het doel hetzelfde. Andersdenkenden het zwijgen opleggen, nu nog virtueel… 

Zo ver zijn we nog niet, maar het is tijd om de man te ontmaskeren en het debat met hem aan te gaan, want dat kan hij blijkbaar niet aan. 

Hij verwart duidelijk debat met monoloog.

Het valt op hoe hij nooit antwoord op de essentie van kritische vragen en steeds de aandacht probeert af te leiden naar details en daar dan een monoloog over afsteekt. 

Het vergt energie en tijd om Dries’ retoriek te doorprikken en blijkbaar ook creativiteit om het te delen met anderen. 

Ook al leest zijn aanhang het niet, wegens te lang, elk bericht met een ander geluid dan de bruine lokroep, is een teken dat er nog mensen zijn die vatbaar zijn voor rede, zonder zich in het andere naïeve discours van extreem links te verliezen.

Ik ben het in ieder geval spuugzat om Dries Vanlangenhove te horen herhalen dat hij in mijn naam spreekt en het goed voor heeft met ons. Tot op heden heb ik hem alleen maar horen fulmineren, tegen de migranten, linkse ratten die matten moeten rollen (wat betekent dit dan precies), en nu, eerst en vooral de pers aanpakken. De subsidies van de VRT afschaffen… zijn eerste doel. 

En daarenboven een eigen mediakanaal oprichten, zodat we allemaal  zijn geboetseerde waarheid moeten slikken… 

Maw, de bagger en gemanipuleerde beelden die hij nu spuwt op zijn pagina, live op uw TV, ipv VRT nieuws, Ter Zake en De Afspraak. Maar het zal neutraal en écht nieuws zijn. 

Dries vertoont in elk debat vele kenmerken van een passief agressief persoon. 

Hij ontwijkt steeds het gesprek ten gronde, over de feiten. 

Gelukkig heb ik de gewoonte uit voorzorg om nooit impulsief iets op Facebook te zetten, ik zet het steeds eerst in notities. Vandaar dat ik mijn reacties nog had staan. 

Het bevestigt alvast “wie schrijft die blijft”, anders was het er niet meer. Misschien doen andere mensen dit ook maar beter als ze iets posten dat van belang is op zijn pagina en er risico is tot verwijdering. Om het niet te laten wegzetten als fakenews, neem je misschien best een print screen van je post. We weten ondertussen hoe Dries omgaat met feiten. 

Daarom ook de print screen van mijn post als illustratie voor mijn stuk. Kwestie dat hij niet moet komen vertellen dat dit nooit is gebeurd.  

PS 

1 Dus als u tot hier hebt gelezen, raad ik u zeker aan het filmpje van Dries over het interview met Mevrouw Cools, te bekijken en op pauze te duwen vanaf 4 minuten en eens goed zoeken waar hij bewijst dat hij in dit artikel niet schooit om middelen, met letterlijke tekst uit het artikel… Vergeet ook niet wat in te zoomen.

Niks vergelijking tussen inhoud artikel en transcriptie interview.  Alleen een tweet van niet gepreciseerde persoon, als titel, dat hij het niet heeft gezegd. En het logo van Pallieterke.  En dat is dan een bewijs voor Dries en zijn aanhang.

Iemand van de pagine “troet”, maakte een eigen montage, een beetje à la Dries, maar dan met hetgeen er werkelijk staat in Pallieterke

Mocht u nog twijfelen, check het artikel in pallieterke. 

De laatste dagen is er een nieuwe vijand die de mond moet worden gesnoerd, zelfs met clandestien opgenomen filmpjes in het klaslokaal. Nu worden ook leraren geïntimideerd en bestempelt deze demagoog lessen over klimaat als gevaarlijk. Deze intimidatie is een onderdeel van de nieuwe orde die hij zo graag wil 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s