Waarom deze blog?

Zoals velen plaats ik al eens een reactie op Facebook. Ik probeer steeds beleefd te zijn en mijn mening te onderbouwen, al geef ik toe dat ik wel ironisch kan zijn, zeker wanneer ik het gevoel krijg dat iemand ons blaasjes probeert wijs te maken. 

Onlangs plaatste ik een reactie op de pagina van S&V, die bliksemsnel werd verwijderd, en ik werd prompt geblokkeerd. 

Ik plaatste dezelfde reactie, op de pagina van de eindbaas, Dries Vanlangenhove, met een inleiding, waarin ik verwees naar de blokkering door S&V, en het recht op vrije meningsuiting, waarvan hij beweert een verdediger te zijn. 

Toch werd mijn reactie ook weer verwijderd en werd ik ook door DVL geblokkeerd. 

Daarom besloot ik deze blog aan te maken en nodig ik bezoekers uit, wanneer ze het eens zijn met wat ik schrijf, te delen. Het is de hoogste tijd dat de zwijgende meerderheid van zich laat horen.

Je bent niet per definitie “links”, wanneer je mening niet strookt met de hunne. Net als je geen rechtse bent wanneer je het niet hebt voor PVDA.

Je bent gewoon geen hater, dat is het eerste grote verschil.

Ik draag deze blog op aan mijn grootvader, die ik jammer genoeg niet heb gekend. Hij stierf 3 jaar voor mijn geboorte. 

Hij heeft zijn ganse leven gevochten voor vrijheid, broederlijkheid, gelijkheid. 

Hij heeft ook gevochten in de eerste wereldoorlog en de honger, ellende en ontbering meegemaakt zoals zovelen.

Aangezien alle waarden van de verlichting, waarvoor hij zich steeds heeft ingezet, koos ik ervoor mijn blog te schrijven onder zijn naam, ter ere van hem en wat hij heeft gedaan. 

Gevochten voor rechten, die we nu als verworven rechte beschouwen,  terwijl ze dagelijks worden belaagd en voor velen blijkbaar “gevaarlijk” zijn. 

Omwille van de opgedrongen angst, zijn sommigen zelfs bereid deze op te geven, zonder erbij stil te staan, dat ze zelf weleens het slachtoffer zouden kunnen zijn van het totalitair regime waarin deze rechten worden afgeschaft. Hongarije is alvast een mooi voorbeeld en het is daar nog maar een begin.

Omdat zwijgen, niet langer een optie is tegenover de groeiende gecultiveerde haat. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s