Parodries’ paranoia

De titel klinkt als een Suske en Wiske verhaal. Toch bittere ernst.

De aanleiding :

Honderden klachten, waar zijn ze?

Een 1ste tweet over de school uitstap naar Breendonk en een moskee, leverde hem een regen aan klachten op. Zoals steeds probeerde hij in een 2de tweet de klachten, voor negationisme, te ontkrachten, te ridiculiseren door te verwijzen naar de “honderden reacties van leerlingen en leerkrachten met de meest hallucinante verhalen over wat ze moesten slikken in musea”…

Elke actie, elke provocatie… het is steeds na honderden meldingen van “bezorgde burgers”, die spontaan naar de VB excellenties mailen… Mails met naam en toenaam zien we echter nooit. Verrassend hoe weinig volk van die autochtone bezorgde burgers die ze bvb in Bilzen op de been kregen, tegenover de wandeling voor verdraagzaamheid vorig week-end, in dat zelfde Bilzen, met dat zelfde asielcentrum, zonder betaalde propaganda.

Bij deze chapeau aan het warme Bilzen.

Wat we wel tot vervelens toe zagen passeren, waren oproepen om elke scheet te rapporteren, zodat zij actie kunnen nemen, want “zij zijn er voor de rechten van de Vlaming te verdedigen, die langs alle kanten onder druk staan…”

De kwajongensstreek te veel

Als goede generaal had Driesje beter moeten nadenken, minder navel staren.

Hij had het eigenlijk toen al moeten voorzien dat zijn goede vriend Gunnar Verreycken, na zijn reeds bekende foto’s (volgens Driesje zelf), een paar dagen later opnieuw het nieuws zou halen, wetende dat gerecht en journalisten de haat berichten, mbt de brand in Bilzen, onder de loep zouden nemen en deze post al de dag na de brand, in de pers was verschenen.

Chronologie van feiten :

  • Brand in Bilzen
  • Gunnars post brengt hem in het vizier van gerecht en media
  • Een week later, in kader van georchestreerde heisa in Diksmuide (ten gevolge van … u raadt het, bezorgde ouders) post Dries een week later een negationistische tweet ivm Breendonk, hij spreekt in een tweede tweet over “hallucinante verhalen” en “zelfhaat”, gevolgd door klachtenregen.
  • Foto van Gunnar komt terug boven water
  • Feiten van Breendonk en de daders weer brandend actueel worden…
  • Zo kort na Dries zijn negationistische tweet, help! De boomerang van de georchestreerde heisa in Diksmuide is er al weer terug! En hoe.

Hoog veaudeville gehalte

Driesje is zo egocentrisch en paranoïde dat hij overal complotten ziet tegen hem. Het is Gunnar die in het oog van de storm staat. En diens vaders verleden als geweldenaar, ook tegen zijn eigen vrouw, dat opgerakeld wordt…

Aanleiding is eigenlijk de “Bilzen”post en de gestrekte arm die uiteraard onvermijdelijk ook weer boven komt. De Vlaamse stront komt weer boven drijven.

In Pano was het een fake profiel dat had gepost in zijn eigen geheime groep en framing door de VRT, nu ziet hij het bovenhalen van de foto als een complot van de staatsveiligheid die de foto “plots” weer boven haalt om hem hiermee te schaden… Hij voelt zich héél duidelijk aangesproken en geviseerd. Waarom?

Driesje ziet het verband niet tussen de post over Bilzen en de foto.

Net als een bezoek aan Breendonk voor hem gelijk staat aan het opdringen van zelfhaat en”hallucinante verhalen” die men moet slikken om afkeer te kweken tegenover het Vlaams Nationalisme… ziet hij hier een complot tegen hem en zijn partij (als onafhankelijk vreemd klinkend)

Voor de foto in Breendonk kwam guitige Gunnar er toen allicht vanaf met het gebruikelijke “het was maar om te lachen”.

Zijn reactie op Bilzen maakte het gebaar plots heel concreet dreigend, bloedserieus en angstaanjagend… En de zoveelste bevestiging dat het VB vol zit van nostalgici naar de goede oude tijd, dat hen grootvaders en vaders het voor het zeggen hadden in Breendonk en daar buiten.

Vanlafbekkenhove

Gunnar kan dus nog van geluk spreken dat Driesje het verband niet heeft gelegd met zijn post over Bilzen. Driesje bazelde maar wat over de staatsveiligheid en andere complotten. Uiteraard voldoende voor zijn door haat bedwelmde aanhang. Niet voor ons. De stille meerderheid.

Ook deze “Bilzen” post zou Driesje schaamteloos en onversneden hebben veroordeelt als “moreel verwerpelijk en erg gestoord”. Om, net als in Pano, zijn eigen vel te redden… de reflex van een lafaard. Driesje had hem Gunnar de kelk wel laten ledigen tot de bodem, als het zijn eigen hachje had gered… Tevergeefs.

Dit terwijl zijn pagina tot voor kort bol bol stond van dergelijke proza. En nog. De aankondiging van het gerecht heeft wel deels effect op de huidige proza.

Met de klachten voor negationisme aan zijn broek, pleegt hij dus schaamteloos opnieuw broedermoord. Alles voor de zaak, hé. Of eerder alles voor Driesje? Niks dan eigen belang? Dat die geschilde vrienden die gast nog volgen, dat is pas hallucinant. Zo laaghartig verraden worden, elke keer opnieuw en hem toch blijven volgen. Maar dus, to the point…

Hoe zit het nu eigenlijk?

Nu hij dan toch in dat manoeuvre concreet spreekt over Breendonk als een museum dat dient ter herinnering van gruwelijke feiten, maakt hij het zichzelf steeds moeilijker.

Vraag 1. Wat kan er erger zijn om slikken, dan de daden die door Vlaamse collaborateurs (Vlaams Nationalisten) werden gesteld in Breendonk op Belgische bodem en op diegenen die van daaruit ook nog werden gedeporteerd. (Stalin, Pol Pot, Pinochet, Franco, Mussolini en andere gezellige lieden kennen we, het gaat hier nu over Breendonk)

Hoe hallucinanter kan men de wreedheid en barbaarsheid van dat Vlaams Herrenvolk nog maken?

Vraag 2. Is hij bang dat de kinderen vernemen dat Vlamingen andere Vlamingen, Joden, anders denkenden en verzetslui hadden verraden, gemarteld en hun door deze hel laten gaan om ze uiteindelijk te vermoorden?

Vraag 3. Is hij bang dat kinderen proberen te begrijpen hoe men zo ver komt, om het te kunnen herkennen en bekampen? Bang dat ze zijn leugens, fake news en de toegepaste propaganda technieken zouden doorzien?

Vraag 4. De belangrijkste Wat zijn nu concreet die “hallucinante verhalen”? Driesje mag ze eens concreet maken. Op tafel met de bewijzen van die “bezorgde ouders” die hem contacteren. En niet gewoon een tekstje zonder naam en adres, waarmee hij anders zijn aanhang oppookt…

En als ze dan toch bezig zijn, laat Johan Desender van VB Diksmuide ook maar eens zijn ontvangen klachten op tafel gooien en Wesley Deschuytter uit Oostende, mag ze ook op tafel gooien ivm biddende moslims op het strand van Oostende.

Paranoïa, een onafscheidelijke metgezel van totalitaire mannen, al zo lang als het begrip bestaat…

De staatsveiligheid… parodries op zijn climax…

Parodries Picture Company

Driesje bespaart zich beter de moeite van een videofilmpje te maken over het onderwerp… 1. Hij is volksvertegenwoordiger, geen cineast. Voor iemand die niet op onze kosten zou gaan leven, is hij dat toch lekker aan het doen, en is hij daarvoor al 3 keer aan het spreekgestoelte gekomen met dezelfde speech. Om dat te verbergen gebruikte hij de ene week gelukzoeker, dan kansparel, dan weer illegaal. Zijn voorzitter profiteerde vorige week zelfs van de gelegenheid een power nap te doen.

2. De feiten van Breendonk zijn al historisch gedocumenteerd, met getuigen die het ongeluk hebben gehad om kennis te maken met de mooie waarden en normen van de Vlaamse elite… De échte mannen die hij zo vereert als helden op elke 11de juli en Ijzerwake, aan wie hij zich spiegelt.

Voor hem een aanrader. Al is de kans héél groot dat hij nadien zal spreken over hallucinante zaken en dat de daders Vlaamse moslims waren…

En er een filmpje over maakt…

Hallucinante verhalen, u weet wel…

https://www.youtube.com/watch?v=RAoQvkZ4Dxc&fbclid=IwAR2hDqESH8a2EtCoAXoDqJZ-Zr5zXCF5nIhwJn176ChRuB7r6qHk4F4dJE4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s