‘KINDEREN VAN HET VERZET’: DE TELEVISIEREEKS

Een aanrader voor al wie nu staat te roepen dat zijn voor-en grootouders zo fel gestreden hebben voor hun huidige vrijheid

Antifascista Siempre

Na ‘Kinderen van de collaboratie’ in 2017 brengt Canvas vanaf volgende week dinsdag ‘Kinderen van het verzet’. Dertien getuigen vertellen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de concentratiekampen van de nazi’s en onverwerkte oorlogstrauma’s. Vanaf dinsdag 22 oktober om 21.20 u. op Canvas en meteen ook integraal op VRT NU. Bij de persvoorstelling werd de eerste aflevering van deze televisiereeks getoond, en na de beelden bleef het lang stil bij de aanwezige journalisten. Het hakte er emotioneel in.

Historicus Koen Aerts (UGent) zorgde net als bij de ‘Kinderen van de collaboratie’ voor de wetenschappelijke begeleiding. Koen Aerts: “’Kinderen van het verzet’ is een even logisch als noodzakelijk vervolg op ‘Kinderen van de collaboratie’. Logisch…

View original post 1.680 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s