Laat ons dan vrij kiezen.

Beste politici,

.

Naar het schijnt stond in de nota De Wever – Magnette ook een passage over 11 juli. Men zou deze dag een algemeen betaalde feestdag maken.

Deze zou dan moeten worden genomen, ter compensatie van een feestdag die in een week-end van het lopende jaar zou vallen.

.

Meneer De Wever heeft nog steeds veel geld en tijd over, om ons zijn interpretatie van de Vlaamse identiteit op te dringen, ook al werd 1302 pas in de 19de eeuw opgepikt, in een poging om West- en Oost-vlamingen, Antwerpenaars, Limburgers en Brabanders een collectief geheugen aan te praten, gebaseerd op een roman, waarvan al zeker 2 personnages niet eens in de buurt waren, de ene geografisch, de ander door een anachronisme.

Maw, een dag dat wij anders vrij konden nemen, na de feestdag, zou men nu dus moeten opofferen aan 11/7.

.

In 2020, gingen de Vlaamsnationalisten reeds een stap verder, terwijl de ene de Berkenkruis Vlag, stammend uit de collaboratie en tevens verwerkt in zijn logo, gratis uitdeelt met ons belastinggeld, betaalt de andere via de Vlareg 180 euro aan elke straat die zwart-geel kleurt…

.

.

Elk jaar is er opnieuw diezelfde geladenheid rond die 11de juli, omdat deze volledig werd gekaapt door de extreemrechtse zijde, een beetje zoals de identiteit van de islam volledig werd gekaapt door de radicale moslims, of politieke islam.

Net zoals vele moslims, hun waarden en normen verkracht zien worden door de radicale moslims, zijn er heel wat Nederlandstalige Belgen, die helemaal niks met deze extreemrechtse viering, die 11 juli is geworden, wensen te maken te hebben.

.

Zeker wanneer blijkt dat niet het spreken van dezelfde taal, de verbindende factor blijkt te zijn. Net zoals bij IS, stond er op 11/7/20 op de Groeningekouter op de eerste rij, een foreign fighter, die geen letter Nederlands spreekt, maar die dezelfde waarden en normen deelt als dé fiere Vlamingen die er aanwezig waren. Blijkbaar zijn deze internationaal…

.

Aurélien Verhassel, Fransman, veroordeeld voor geweldplegingen met raciale motieven en uitbater van extreem rechts café, in Rijsel, bekend ook van 2 repo’s van Al Jazeera.

https://www.youtube.com/watch?v=Il2GbD4mrrk &

https://www.youtube.com/watch?v=_kEgufjqlio

Bron : reportage RTBF 21/5/20 over Vlaams blok

Als Nederlandstalige Belg, hebben wij op de Groeningekouter niks verloren en gunnen wij dé Vlaming van harte zijn feest. Maar deze waarden en normen waarvoor deze heerschappen staan, ons laten opdringen, no way.

.

.

Voor veel Nederlandstalige Belgen, is 8 mei, een veel relevantere datum om te vieren, omdat het einde van WO2, de terugkeer van de parlementaire democratie zoals we ze nu kennen, terug haar intrede deed in Vlaanderen, na jaren van duisternis, waarin collaborateurs samen met de bezetter, onze democratie het zwijgen hadden opgelegd. En dat nu net 11 juli door de nazaten van die collaboratie overduidelijk, gekaapt werd. Aurélien Verhassel is toch zo trots op zijn “racines flamandes”

.

.

Daarom, beste politici, lijkt de bewandelde piste, misschien nog zo slecht niet en stellen wij voor om de Nederlandstalige Belgen, waar dé pure Vlamingen uiteraard hun plaats hebben, samen met al die andere nieuwe Nederlandstalige Belgen, met 1 of meerdere voorouders van een andere origine, de mogelijkheid te geven te kiezen, om op 8 mei een vrije dag te nemen of op 11 juli. Ook voor de ambtenaren.

Zo kan die jaarlijkse geladenheid worden vermeden en kunnen dé Vlamingen, hun waarden en normen, geleest op folkore, haat en isolationisme in alle stilte vieren.

Ook voor de vele politici die niet die koers willen varen, zou het bevrijdend kunnen zijn om zich te kunnen onttrekken van deze donkere viering, die 11 juli ondertussen voor dé Vlaming geworden is.

De huidige logica van dé Vlaming is wie niet denkt als hij, per definitie een landverrader en communist is. Dat zijn dus geen Vlamingen meer in die logica. Er wordt dus veel volk uitgesloten door dé Vlaming, want elke dissidente mening over eender welk dossier, wordt gebrandmerkt als extreem links.

.

Bron https://www.liebaart.org/2/vlaand_n.html

.

Ten slotte, als we het puur historisch bekijken, is 11 juli 1302 een geval van cultural appropriation door de Antwerpenaren, Limburgers en Brabanders en was 8 mei 1945 véél relevanter voor alle Nederlandstalige Belgen, die onder het juk van de bezetter en zijn handlangers hadden geleefd, tot dan.

.

Dus beste politici, laat ons de keuze, dan zijn we af van dat gezeur van een minderheid die ons, Nederlandstalige Belgen en ons mooie vaderland, nu al zo lang gijzelen met hun nationalisme en pretenderen in naam van de Nederlandstalige Belgen te spreken.

.

.

Wij wensen niet te worden geassocieerd met dergelijke waarden en normen. Nooit.

.

Dit zijn de onze👇

#TezamenLeven

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s