Justitie regionaliseren? Stinkend boeltje. (1)

.

De roep om strengere straffen

.

30% van Vlaanderen schreeuwt voor en tijdens Corona om strengere straffen, snellere rechtspraak en afschaffing van de wet Lejeune.

.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is schermafbeelding-2020-08-01-om-23.44.45.png
Vlaams Belang teert op de “onveiligheid”

.

Franky, de “skater” als voorbeeld.

.

Als 30% of meer stemt voor het Vlaams Belang, vertaalt zich dat ook in een niet te verwaarlozen aantal binnen ons politiekorps, wat ook blijkt uit de steun die de man krijgt ook van uit het korps.

.

U hoorde Trumps intentie om Antifa als terroristische organisaties te beschouwen, luidkeels toejuichen door NVA en VB? Kan de agent zich gesterkt zijn gevoeld in zijn optreden? Is er info over zijn politieke voorkeur?

.

Verwarring?

.

Verwarring en onwetendheid, zouden wel eens aan de basis kunnen liggen van het hele incident wanneer Franky de agent voor Nazi en “Fassist” verwijt, zoals hij het zo grappig schreeuwde.

.

Stel dat de agent, dacht dat “vermoedelijk” een antifa was (wat bij skaters al’s voorkomt) en dat dit net de trigger is geweest om volledig los te gaan, krijgt dit voorval ook een politiek karakter. Onthou “vermoeden”, het komt nog terug in dit stuk.

.

Is dit de politie die we willen, die een vermoedelijke politieke tegenstander in elkaar slaat, zoals hier een mogelijk motief zou kunnen zijn geweest?

.

Ironie wil dus dat Franky een grote Schild en Vrienden liefhebber is.

.

Vlaamse Verdedigingsliga en S&V

.

Corona

Bent u tijdens de Corona pandemie, die nu opnieuw welig opflakkert, zelf beboet geweest door een té ijverige agent, of werd u geklikt door buren ivm het overtreden van de Corona maatregelen, terwijl anderen voor net hetzelfde, ervan afkwamen met een verwittiging?

.

Verloor u ook even uw kalmte?

.

Voelt u zich toch nog steeds onheus behandeld? Werden uw grondwettelijke rechten geschonden?

.

Riep u voorheen ook om strengere straffen en nultolerantie…?

.

voor een ander?

In 2017, toen Theo Francken een voorstel indiende om mensen op “vermoeden van terrorisme” het land uit te zetten.

.

Corona toonde ons, wanneer we zelf allemaal het onderwerp zijn van die strenge aanpak en regels, hoe moeilijk we het hebben, allemaal. Sommigen spreken zelfs van dictatuur en stelden de maatregelen en boetes gelijk aan de terreur onder de Duitse bezetting. Over een hyperbool en gelijkenissen met Franky zijn kwalificaties gesproken.

.

Deze mensen kunnen best eens goed nadenken over de regionalisering van justitie.

.

Waarom?

.

De partijen die de mond vol hebben over regionalisering zijn nu éénmaal partijen die de EVRM en alle internationale akkoorden met betrekking tot mensenrechten (dus uw basis grondrechten verankerd in de EVRM, zoals o.a. privacy, godsdienstvrijheid, gelijkheidsbeginsel…) een grote handicap zijn. Al beweren ze de verlichtingswaarden te respecteren…

.

Wanneer er eentje zelfs openlijk toegeeft dat er binnen de democratische rechtsstaat, geen definitieve oplossing bestaat voor de islamisering.

.

.

U bent geen moslim en u voelt zich niet aangesproken?

.

Denkt u dan toch maar nog even aan de huidige periode en hoe u deze beleeft. U beroept zich namelijk op diezelfde rechten, die u voor anderen wil afgeschaft zien.

.

Wat als

.

Wat als u plots, in de door Sam Van Rooy geviseerde groep zit? Zoals we nu als mogelijke verspreider, allemaal zijn? In Polen en Hongarije, waar amper moslims zijn, hebben ze andere vijanden van hét volk uitgevonden, geen nood… LGBT vrije zones zijn in Polen een feit ondertussen… Vakbonden zijn in Hongarije aan banden gelegd, met de gekende gevolgen…

.

Stel u even voor, dat in dat justitieel onafhankelijk Vlaanderen uw buurman u kan verlinken voor vermoedelijk “obscene homosexuele activiteiten” of “linkse praat en dus zeker een antifa” of omdat u “naar Al Jazeera kijkt”?

.

Ook buiten uw persoonlijke wil of inbreng om, kan het lot er voor zorgen dat u plots toch in het vizier van het regime zou kunnen komen als “indésirables”.

.

Zal u zich beroepen op uw basis grondrechten of de EVRM, in dat Vlaanderen met een eigen rechtspraak, waar ook een Vlaamse Unia enkel de schijn hoog moet houden.

.

In 2017, toen Theo Francken een voorstel indiende om mensen op “vermoeden van terrorisme” het land uit te zetten. Dat was reeds een voorproefje van dat regionalisme in rechtspraak. Pas op, de Ideale Wereld toonde aan dat er duidelijk draagvlak is voor dergelijk beleid, zo lang een vermoeden niet op onszelf slaat. Maar hey, als er rook is is er vuur, he…

.

.

.

Wat als een post op facebook, twitter, een live contact met een “vermoedelijke terrorist”, u of gewoon uw kind, broer of ouder door het Vlaams Nationaal regime ook veroordeeld wordt op basis van vermoeden zonder bewijs? Terrorisme of een ander misdrijf, maakt niet uit. Stel dat u of zij, op basis van vermoeden een pak rammel krijgt als Franky? En dat dit wettelijk perfect kan in een wereld van Theo Francken?

.

Onzichtbare vijand

.

Ondanks we te maken hebben met een onzichtbare vijand, slagen sommige partijen er wonderwel in om toch vijanden van hét volk te créeren, onder de vorm van virologen, experten, journalisten, Walen, moslims… ze slaan zelfs munt uit deze crisis en zo kunnen de egoïsten onder ons vooral zelf rustig verder doen, want die moslims mogen toch alles. cfr suikerfeest.

.

En terwijl wij ons onderling verscheuren, bedisselen ze snel hun gedroomde splitsing van justitie en zijn we met zijn allen “gejost”. Het is de moment om wakker te blijven tijdens deze onderhandelingen, ook als burger.

.

Charité @ war

.

Wie de boodschap betwijfelt, kan steeds deze serie eens bekijken om het zich beter voor te kunnen stellen. Ook al ben je nog zo overtuigd, het lot kan je overtuigingen hard op de proef stellen… Check it out https://www.netflix.com/be/title/81081067

Een gedachte over “Justitie regionaliseren? Stinkend boeltje. (1)

  1. Wat gaan jullie eraan dat mijn zoon die in de psychiatrie van de gevangenis zit met psychoses geen veroordeling heeft zit daar voor zijn en andere mensen hun veiligheid gewoon door ons maggi zijn invaliditeit is afgenomen gelijk ne crimineel en gewoon door zijn eigen land in de steek gelaten word.

    Beste Marleen,

    Verschrikkelijk om dit te horen van uw zoon. U begrijpt gaat het voor ons moeilijk is om ons uit te laten over een individuele medische situatie, waarvan we de details niet kennen. Het geval in Gent van het meisje dat ook niet werd geholpen, na die groepsverkrachting, noopt ons als maatschappij wel om na te denken aan wat we belastinggeld uitgeven. We zitten met een zeer grote politieke klasse, die we met zijn allen onderhouden, met regionale regeringen die steeds meer geld willen en bevoegdheden, maar als het mank loopt, kijken ze met zijn allen naar het federale niveau. En laat zorg en psychisch welzijn dus net ook Vlaamse materie zijn. Maar we krijgen een canon, een Vlaams museum en tal van andere Vlaamse symbolen om de pijn te verzachten. We hopen van harte dat uw zoon kan worden geholpen met de nodige therapie en begeleiding, in een andere omgeving dan een penitentiaire, als dat mogelijk is.
    Mvg

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s