De linkse dictatuur!🔻

Op zijn minst vreemd en intrigerend

De pagina waarop deze post is verdwenen. Ik vermoedde geblokkeerd te zijn, maar bij navraag bij kennissen die geen politiek volgen is de pagina effectief verwijderd.

Wie weet hier meer over? Ik vind dat toch vreemd, een propagandapagina die plots verdwijnt en dan nog van de partij die er het meeste geld en energie in steekt om onze geesten te penetreren met haar boodschap. En zeker de boodschap waarvan ze elke dag alles uit de kast halen om ons te overtuigen, we leven in een linkse dictatuur.

De aanleiding

Een lokale facebook nieuwspagina van de stad Bredene post een bericht mbt vluchtelingen die worden opgevangen, net als in 2015, in de kustgemeente. Niks verbazend, de burgemeester is een socialist, die ziet er net als velen geen graten in.

De pagina wordt bestookt met haatberichten, in die mate dat het vorige vrijdag talk of the town was, hoe goor de reacties waren. ’s Anderendaags communiceert de redactie dat ze haatberichten zal verwijderen.

Plots verandert de teneur van agressieve en ranzige commentaren, naar gehuil dat “de vrije meningsuiting” weer maar eens wordt bedreigd, men zijn gedacht niet mag zeggen en dat een mens in dit land “al zijn rechten worden afgepakt ten koste van nieuwkomers”.

Geen vrije meningsuiting?

Vlaams Belang afdeling Giko pikt het op en post zelf dezelfde foto met de begeleidende tekst waarin staat :

Een perverse benadering van de feiten, niet? Bredene werkt mee aan de omvolking doordat de redactie aan de lezers van Het Nieuws Bredene vraagt om geen haatberichten of racistische praat te plaatsen?

Eigenlijk impliceert deze post ook dat de anders zo mondige burger zonder argumenten gebaseerd op haat en racisme, eigenlijk geen onderbouwde “mening” kan geven.

Ik plaatse deze reactie de maandag en nodigde hun uit, om eens hun “mening” onderbouwd te brengen en poste er ter illustratie de screenshot van.

Bij wijze van experiment ben ik toen twee dagen later even gaan piepen op de pagina van het Oostends nieuws, die net had gepubliceerd dat de eerste vluchtelingen waren aangekomen.

Ook zij hebben omwille van de vele haat berichten moeten ingrijpen en ja hoor, dezelfde klaagzang barst los. “Onze vrije meningsuiting wordt bedreigd”

Het experiment

Ik dacht, dit wordt een uitgelezen opportuniteit om eens een sereen en respectvol gesprek te hebben, laat het ons even proberen.

Wie even door de reacties zal grasduinen zal zien dat er veel uitnodigingen tot gesprek werden geplaatst met onderbouwde comments, maar het is echt verbazend hoe de vraag om geen haat of racistische reacties te plaatsen, er niet veel harde argumenten overblijven bij een bepaalde zijde.

Veel gekakel over vrije meningsuiting, die, denk ik, vaak verward wordt met vrije (voor)oordelen, wat een niet bestaand grondrecht is. Daarom bestaat er ook zoiets als laster en eerroof in het strafwetboek. Naast de racismewet.

Misschien wordt het hoogtijd om daar ook een strenger beleid te eisen, zodat de Vlaming het verschil opnieuw leert kennen tussen die begrippen.

Een heel vreemd fenomeen.

Maar de hamvraag, die blijft momenteel, waar is de Vlaams Belang Pagina van Gistel – Ichtegem – Koekelare – Oudenburg?

🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s